Céges fórum a gazdasági karon – bemutatkozott a Keleti Károly Gazdasági Kar képzési kínálata
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Céges fórum a gazdasági karon – bemutatkozott a Keleti Károly Gazdasági Kar képzési kínálata

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának képzési kínálatát mutatták be az egyetemmel együttműködő cégek képviselőinek csütörtökön délelőtt. A céges fórum egyik legfontosabb célja, hogy a cégek minél inkább tisztában legyenek a gazdasági karon folyó munkával.

Céges fórumot rendeztek csütörtökön délelőtt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A Keleti Károly Gazdasági Kar képzéseinek bemutatásával a cégek képviselői átfogó képet kaphatnak az egyetemen zajló munkafolyamatokról és lehetőségekről a diákokkal való minél hatékonyabb együttműködés érdekében. Garai-Fodor Mónika dékán örömét fejezte ki, hogy immár Székesfehérváron is elérhetőek a gazdasági képzések, valamint hangsúlyozta, hogy a gazdasági kar hallgatói számára elérhető duális képzési lehetőségeket Székesfehérváron valósítják meg először.

"Mi mindig nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy gyakorlatorientált képzést nyújtsunk, mind műszaki, mind gazdasági területen a hozzánk érkező hallgatók számára, ebben pedig kiemelt szerepet játszanak azok a cégek, azok az ipari kapcsolatok, amelyek építésére és bővítésére törekszünk. Alapvetően ez a mai nap is erről fog szólni" – mondta el Garai-Fodor Mónika, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának dékánja.

A gazdálkodás és menedzsment, valamint a vállalkozásfejlesztési mesterképzésen tanulóknak tehát folytatólagosan lehetőségük lesz arra, hogy duális képzés keretein belül már tanulmányaik alatt is csatlakozhassanak az egyetemmel együttműködő cégekhez.

"A pénzügy-számvitel tekintetében is volt felmerülő vállalati igény és ezt akkreditáltatta is az egyetem és erről fognak ma a cégek tájékoztatást kapni, hogy ez mikor, milyen módon, hogyan fog visszatérni a város felsőoktatási képzési portfóliójába" - mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Cser-Palkovics András hozzátette, hogy a cégekkel történő duális együttműködés továbbra is sarkalatos pontot fog képezni az egyetem, a cégek és a város kapcsolatának körforgásában, abban a tekintetben, hogy a fiatalok a későbbiekben a képzettségüknek megfelelő munkalehetőségekhez jussanak Székesfehérváron.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek