2 hónapnál régebbi cikk

Saját fejlesztésű versenyautót villantott az Óbudai Egyetem
·Oktatásfelsőoktatás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
SZMB
Saját fejlesztésű versenyautót villantott az Óbudai Egyetem
·Oktatásfelsőoktatás·Utolsó frissítés: undefined

A "Tucan" névre keresztelt jármű, már a második saját fejlesztésű járgánya az egyetem hallgatóiból álló Óbuda Racing Team-nek. 

Több éven keresztül egy 57 fős hallgatói csapat dolgozott a versenyautón.

Az Óbuda University Racing Team 2019-ben jött létre azzal céllal, hogy az egyetem különböző karain tanuló hallgatók versenyautókat építsenek. A most bemutatott Tucan már a második teljesen saját fejlesztésű versenyautója a csapatnak. "Itt mindent az alapoktól kezdtünk. Az autó váza sokkal ergonomikusabb, a pilótafülke tágasabb és kényelmesebb. A hajtás is teljesen eltérő, a Szent István Egyetem fejlesztői segítségével egy egyhengeres turbó motort tettünk bele" - mesélt az autóról Hajdú Bence György, az Óbuda University Racing Team operatív osztályvezetője.

Az autó gyártási folyamatai 2022-ben kezdődtek el, a 2019-eshez képest egy újjászervezett csapat irányításával. Elsőként a futóművet és az autó vázát tervezték meg a hallgatók.

Az autó bemutatásakor az Óbudai Egyetem rektora a saját fejlesztésű jármű presztizs értékét hangsúlyozta. Ahogy Kovács Levente fogalmazott: a gyakorlatorientált oktatás egyik eredményét mutatták be az egyetem hallgatói szerdán Fehérváron. A második saját fejlesztésű versenyautó egyben azt is mutatja, milyen erő és tudásvágy rejlik az egyetem hallgatóiban.

"Ez az egyetem számára hatalmas presztizs érték, mely egyben az egyetem erejét és brand-jét is mutatja."

"Másik oldalról ugyanakkor azt a lehetőséget jelenti, amit a többi hallgató számára is tudunk mutatni, hogy lám-lám, ha az Óbudai Egyetemen tanul valaki, akkor ilyen szintű projektek megvalósításában tud részt venni, és kamatoztatni tudja tudását "-hangsúlyozta Kovács Levente, az Óbudai Egyetem Rektora. 

A versenyautóval a hallgatók a nyár folyamán több versenyen is részt vesznek majd. Elsőként egy zalaegerszegi versenyre viszik majd a "Tucan-t", ezt követően, augusztusban pedig nemzetközi versenyen is debütál majd az új fejlesztésű versenyautó. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek