9 hónapnál régebbi cikk

A Sóstó, mint gyerekparadicsom - a Napraforgó Tábor résztvevői járhatták be
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
A Sóstó, mint gyerekparadicsom - a Napraforgó Tábor résztvevői járhatták be

A múzeumpedagógiai foglalkozások, sportolási lehetőségek és kézműves programok mellett kedden a Sóstó Természetvédelmi Területet és Látogatóközpontot ismerhették meg a táborozók. Képgaléria.

Újabb turnusához érkezett az összesen hét héten keresztül tartó Napraforgó Városi Napközis Tábor. Az eheti turnusban közel 200 gyermek táborozik, akik között akad olyan is, aki hat turnuson is részt vesz a nyár folyamán.

„A nyári programot úgy próbáltuk összeállítani, hogy a jól ismert, visszatérő programelemek mellett újdonságokkal is találkozzanak a gyermekek.” – fogalmazott Némethné Csentei Gabriella, a tábor egyik csoportvezetője, aki azt is elmondta, hogy a fiatalok a szervezett programokon túl szeretik a strandolást és a Koronás Park játékait is.

Kedden délelőtt a táborozók egy csoportja a Sóstó Természetvédelmi Területet és Látogatóközpontot kereste fel. A kíváncsi gyerekek egy rövid túrát tettek a természetvédelmi területen, ahol megismerkedhettek a Sóstó élővilágával, a turistajelzések jelentéseivel, a teknősbékák mindennapjaival, valamint felmehettek a Kócsag-toronyba is. A túra után interaktív foglalkozáson vettek részt a Látogatóközpontban, ahol elsősorban a környezettudatosság és a természeti értékek megóvása volt a középpontban.

Képgaléria a látogatásról:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek