11 hónapnál régebbi cikk

Királyi Napok: R-GO és Múzeum Akusztik
·ProgramokKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Székesfehérvári Királyi Napok/Kerkay Zita
Királyi Napok: R-GO és Múzeum Akusztik
·ProgramokKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined

Szerdán adják át az Államalapító Szent István Emlékérmet és Díjat, a Szent István Király Múzeum Rendház épületében akusztikus koncert lesz, este pedig Szikora Róbert és az R-GO lép fel a Zichy-színpadon.

Augusztus 16-án, szerdán 18 órától adják át az Államalapító Szent István Emlékérmet és Díjat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az Alapítvány célja a Szent István-i keresztény értékrend széleskörű megismertetése és elfogadtatása a társadalomban. A 2004-ben alapított díjat váltott évben kapja székesfehérvári, valamint országos-nemzetközi szinten ismert és elismert személyiség, akinek szakmai életútjához, emberi hozzáállásához Szent István öröksége szolgált iránymutatásul. A város legrangosabb civil elismerését ezúttal egy fehérvári orvosházaspár veheti át.

Szintén 18 órától érdemes ellátogatni a Szent István Király Múzeum Rendház épületének díszudvarába, ahol Múzeum akusztik címmel rendeznek koncertet. A koncertsorozatban az Eastwing, a Shankar Lal és Kéri Gábor zenészek által alapított zenekar lép fel. A műsorban az eredeti Eastwing feldolgozások mellett Chick Coreára, a nemrég elhunyt zongoraművészre is emlékeznek.

20 órától, a nap zárásaként kerül sor a Székesfehérvári Királyi Napok első könnyűzenei koncertjére: a Zichy-színpadon Szikora Róbert és az R-GO lép fel. Az R-GO 1982-es megalakítása óta számos slágert adott a magyar könnyűzenének. A Szeretlek is meg nem is, a Ballag a katona, vagy éppen a Rég várok valakire a mai napig a magyar popzene ismert slágerei. Az együttes 40 éves fennállását a Papp László Budapest Sportarénában ünnepelte, ahol teltház előtt léptek fel. A Zichy-színpadon ingyenes koncertet adnak a Székesfehérvári Királyi Napok keretein belül. Kedvezőtlen időjárás esetén a koncertet egy másik időpontban rendezik meg.

A Székesfehérvári Királyi Napok teljes programja ide kattintva olvasható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek