8 hónapnál régebbi cikk

Országosan 20 ezer, Fejérben több mint 3 ezer gyorshajtót mértek be egy hét alatt
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Országosan 20 ezer, Fejérben több mint 3 ezer gyorshajtót mértek be egy hét alatt

Miközben a baleset többsége éppen a gyorshajtás miatt történik.

Szinte nem múlik el nap, hogy Fejér útjain ne történne baleset, olykor tragikus végkimenetellel. Ennek ellenére továbbra sem lassítunk. Az augusztus 7. és 13. közötti ROADPOL akcióban a rendőrök célzottan a megengedett sebességet túllépő járművezetőket szűrték ki az ország útjain.

Az eredmény döbbenetes lett - írja a police.hu. 

Az ellenőrzés ideje alatt a sebességre vonatkozó szabályok megsértése miatt 19 320 esetben intézkedtek a rendőrök.  Leállítás során 6 663 intézkedés volt, leállítás nélkül 12 657 jogsértést rögzítettek az egyenruhások.

Fejér vármegye közútjain a sebesség túllépése miatt 115 járművezetőt közigazgatási bírsággal, 212-t helyszíni bírsággal sújtottak, és további 3 esetben figyelmeztetéssel éltek az érintett sofőrökkel szemben az egyenruhások. A megállítás nélküli sebességellenőrzések során 3028 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax.

A rendőrök az előzés szabályainak megsértése miatt 13, az elsőbbség meg nem adása miatt 68 járművezetővel szemben intézkedtek, a kanyarodás és irányváltoztatás szabályait 38-an sértették meg, a követési távolságot pedig 19-en nem tartották be Fejérben.

Kapcsolódó
90 helyett 154-gyel száguldott egy gyorshajtó Fejérben

A 6-os főúton száguldó sofőrre pénzbírságot szabtak ki és több büntetőpontot is kapott.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek