9 hónapnál régebbi cikk

Szezonnyitó találkozót tartott a Hydro Fehérvár AV19 a honvédséggel
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Szezonnyitó találkozót tartott a Hydro Fehérvár AV19 a honvédséggel

A szezont még a Raktár utcában kezdi és ott is fejezi be a csapat. Új otthonába, a jó ütemben épülő multicsarnokba a bajnokság után költözik majd át a klub. 

Szeptember 22-én rajtol a Hydro Fehérvár AV19 2023-24-es szezonja a wind2day ICE Hockey League-ben. A szurkolók azonban vasárnap délután a Bregyóban találkozhattak az idei szezon csapatával, ahol a Magyar Honvédség színes bemutatóival együtt várták a szurkolókat.

A találkozón elhangzott, hogy jól halad az új csarnok építése, de a szezont a Raktár utcában kezdi és ott is fejezi be a csapat.

A Bregyóban akadálypálya, dedikálás, szurkolói kérdezz-felelek és izgalmas feladatok várták a rajongókat és az érdeklődőket.

A Hydro Fehérvár AV19 izgalmas szezon elé néz, hiszen a csapat keretében és edzői stábjában is történtek változások. A vezetőedzői poszton Kevin Constantine-t Kiss Dávid váltotta, akinek a tavalyi keretből többek között segítségére lesz Bartalis István is, aki két évre szóló megállapodást kötött a csapattal.

Távozott Erdély Csanád és Horváth Milán, ellenben visszatért a csapathoz Vokla Roland és Kiss Roland is. Az új érkezők közül érdemes kiemelni a két kanadai játékost, a hátvéd Markus Philipset, valamint a csatár Pascal Laberge-t, akik mindketten jelentős tapasztalatot hoznak a csapathoz.

"Már régóta vágytunk arra, hogy a szakmai vezetésben egy fehérvári gyökerekkel rendelkező volt játékosunk olyan lehetőséget kapjon, hogy a nemzetközi ligában az ICL-es csapatunk kispadját vezesse. Ez most megtörtént és Kiss Dáviddal, illetve Tyler Dietrich-el tudtuk megkezdeni a felkészülést még augusztus elején. Túl vagyunk már néhány edzőmeccsen és minden a tervezett ütem szerint halad." – mondta Gál Péter Pál, a klub elnöke.

Székesfehérvár közösségének különösen fontos a jégkorong és egy nagyon izgalmas idény kezdődik hamarosan – mondta Cser-Palkovics András polgármester.

„Szépen, ütemterv szerint halad a csarnok építése, így nem lesz akadálya annak, hogy december végén, januárban megtörténhessen a műszaki átadás."

A polgármester hozzátette: "Ezután kezdődhet el az engedélyezési eljárás, ahol 60-90 napos hatósági eljárási idők vannak. Éppen ezért úgy döntöttünk a klubbal, hogy a csapat a Raktár utcában kezdi az idényt és ott is fejezi be.

"Amikor a bajnokságnak vége lesz akkor költözik majd át a klub az új otthonába. Ennek az idei csapatnak pedig az is a feladata lesz, hogy felkészítse a szurkolókat és a hazai jégkorongbarátokat arra, hogy belépünk egy 21. századi csarnokba, ami nagyobb, mint a Raktár utca és nézőszámot is lehet majd növelni.”

A szezonnyitón a fehérvári hokisok mellett a Honvédség Sportszázada is várta a résztvevőket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek