7 hónapnál régebbi cikk

Már működik a legújabb fehérvári bölcsőde
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
Már működik a legújabb fehérvári bölcsőde

A maroshegyi Kis Gömböcben 11 kisgyerek számára kezdődött meg a beszoktatás hétfőn, de összesen 56 férőhely van.

Megkezdte működését Székesfehérvár vadonatúj intézménye, a 56 férőhelyes Kis Gömböc Tagbölcsőde a Maroshegyen. 11 kisgyermek beszoktatása indult el hétfőn, az intézmény ezzel megnyitotta kapuit a családok előtt. Hamarosan elkészül az Úrhidai úton a járda, a gyalogátkelőhely és a közvilágítás is, ami biztonságossá és komfortossá teszi a közlekedést. Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője sajtónyilvános bejáráson nézték meg az új intézményt, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK).

Székesfehérvár Önkormányzata mintegy egymilliárd forintos uniós forrásból építette fel az új, négy csoportszobás bölcsődét, amely a Székesfehérvári Százsorszép Bölcsőde tagintézményeként működik. Maroshegy a város egyik legdinamikusabban fejlődő része, ahol sok az építkezés és egyre több a fiatal, kisgyermekes család. Számukra nagy segítséget jelent az 56 férőhelyes Kis Gömböc, ami tehermentesíti a város más bölcsődéit.

A legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági előírásoknak megfelelő intézményben tapasztalt szakemberek dolgoznak, akik korábban a Szeder Tagbölcsőde munkatársai voltak. A Kis Gömböc főzőkonyhájában az itt gondozott gyerekek napi négyszeri étkezése mellett megoldják a Szeder Tagbölcsőde ebédjét, továbbá a speciális igényű gyermekek ellátását is. A nevet adó, három gömb formájú helyiségből sószobát, mozgásfejlesztőt és babakocsi-tárolót alakítottak ki.

Hétfőn 11 kisgyerek számára kezdődött meg a beszoktatás időszaka, és ezzel elindult az új bölcsőde működése.

A helyszíni bejáráson dr. Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy nagy öröm, amikor egy vadonatúj intézményt avat fel a város. Az Úrhidai út mellett épült bölcsődére nagy szükség volt, hiszen a szomszédos Harmatosvölgy lakóparkban és Maroshegy egészén folyamatosak az építkezések, és sok a kisgyermekes család, akik számára fontosak az intézmények. A Kis Gömböc egy szépen kivitelezett intézmény, ahol mintegy 100 személy kiszolgálására alkalmas konyha jött létre. A Kis Gömböc mindent tud, amit egy új bölcsődének tudnia kell, beleértve a csoportszobákat, az eszközparkot, a játékokat. Kiegészítő beruházásként, még az ősz folyamán elkészült a járda, a zebra és a gyalogátkelőhely az Úrhidai útnál, a későbbiekben pedig egy buszöblöt is kialakítanak.

„A Kis Gömböc Bölcsőde építészeti remekmű. Szülőként, nagyszülőként tudjuk, hogy a környezet is nevel. Az új intézményben olyan gyermekbarát építészeti megoldások jöttek létre, melyek hatnak a gyerekek esztétikai érzékére, emellett a játékszereket is jó szakmaisággal válogatták össze. A kiválasztott anyagok minősége, színe mind-mind jó hatással van a gyerekek fejlődésére.” – fogalmazott Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője. Arra kérte a lakókat és az autósokat, hogy a biztonság érdekében kölcsönösen figyeljenek, vigyázzanak egymásra!

Nyikos Bernadett tagbölcsőde-vezető hangsúlyozta, hogy nagy reményekkel, izgatottan kezdték el a munkát az új intézményben. Egy teljesen összeszokott, régi csapattal, teljes szakmai létszámmal indultak, ami jelentősen megkönnyíti a dolgukat. Az 56 férőhelyes Kis Gömböcbe eddig 54 kisgyermeket írattak be.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek