7 hónapnál régebbi cikk

Nem a Balatonnál költötték a legtöbb pénzt a magyarok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Nem a Balatonnál költötték a legtöbb pénzt a magyarok

Hová vitték a magyar turisták a pénzüket a Balaton helyett?

Miközben a belföldi turizmus csökken, a magyarok külföldi utazásaiban nyoma sincs a visszaesésnek: az utak száma ötödével, a kint tartózkodási idő 26 százalékkal emelkedett az első félévben. A külföldön elköltött pénz pedig még ennél is jobban nőtt: egy év alatt 45 százalékkal, 590 milliárd forintra – derül ki a Bank360.hu elemzéséből. 

Na de merül fel a kérdés, hogy hova utaztak legtöbbször a magyarok?

Ahogy a korábbi években, úgy idén is Ausztriába utaztak legtöbbször a magyarok (3,5 millió alkalommal), és a legtöbb időt is itt töltötték el (5,7 millió napot), és összesen 116,8 milliárd forintot költöttek el, míg egy évvel korábban 84 milliárd forintot.

Ausztria messze a legnépszerűbb utazási célpont télen és tavasszal a síelni és kirándulni vágyó magyarok körében. De nyáron, június-augusztusban három tengerparti ország: Horvátország, Olaszország és Görögország tudta csak megelőzni nyugati szomszédunkat.

A felmérés kitér arra is, hogy sokan mindössze 1 napra utaztak külföldre vásárlás céljából. Vagyis 10 millió utazásból több mint 6 millió egynapos út volt. Csaknem minden ötödik utazás célja külföldi munkavégzés volt, amit a rokon- vagy baráti látogatás, illetve a szórakozás-szabadidő-egészségmegőrzés úti cél követett.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek