7 hónapnál régebbi cikk

Praktikus műanyag tárolódobozokkal könnyen és gyorsan rendet teremthetünk
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels/Tatiana Syrikova
Praktikus műanyag tárolódobozokkal könnyen és gyorsan rendet teremthetünk

Az otthonokban rendszerint komoly harcot kell vívni a rendért, hiszen nemcsak a családtagok által szanaszét hagyott holmik veszélyeztetik, de helyszűkében, illetve az évek során felhalmozott nagy mennyiségű játék, ruha, ilyen-olyan felszerelések is.

Megfelelő tárolódobozok beszerzésével azonban úrrá lehetünk a káoszon, könnyen és gyorsan elrendezhetők a dolgok, ráadásul pakolásnál nagyobb eséllyel megszabadulhatunk a feleslegtől. Érdemes olan tárolókat beszerezni, amelyek megakadályozzák a por és a nedvesség bejutását, akár egymásra is pakolhatók, valamint hosszú évekig használhatók. A fedeles műanyag dobozok nagyszerűen megfelelnek ezeknek a követelményeknek, ráadásul dekoratívak is. Lássuk, mi mindenre használhatóak!

Rakj rendet egyszerűen!

Lehet azon vitatkozni, hogy a bolygónknak szüksége van-e műanyagokra, az azonban tény, hogy a műanyag dobozoknál praktikusabb és könnyen kezelhető tárolót még nem találtak fel. Az öko szemléletű családokban száműzik ezt a nagyszerű anyagot, bár ma már rengeteg gyártó van, aki figyel arra, hogy újrahasznosított műanyagból készítsen különféle dobozokat, kiegészítőket, így ha ilyet vásárolunk, kevésbé ártunk a környezetnek.

Az azonban kétségtelen, hogy ennél jobbat még nem találtak fel, mint a műanyagból készült tároló, ugyanis nemcsak sokféle méretben és formában elérhető, de különféle erősségben is, így az apró és könnyű holmik mellett akár szerszámokat is tárolhatunk bennük, illetve nemcsak szilárd, hanem folyékony anyagokat is. Ráadásul a konyhától a fürdőn át a lakó- és hálószobákig, a pincétől a padlásig mindenhol és számtalan dologra használhatók.

A műanyag dobozok előnyei

A műanyag dobozok legnagyobb előnye, hogy időtállóak, emellett változatos méretekben és formákban, valamint kialakításban kaphatóak. Számos gyönyörű megjelenésű műanyag tároló elérhető, ma már készülnek fahatású, illetve kötött mintát utánzó külsővel is. Kaphatók egyszerű, pattintós és csavaros fedeles dobozok is attól függően, mit szeretnénk tárolni bennük.

Valamennyi típus lehetővé teszi a holmik szárazon és pormentesen történő tárolását, illetve ha nem nedvesen csomagolod el őket, penészedni sem fognak bennük, így olyan helyeken is használhatod, ahol ennek fennáll a veszélye.

Amennyiben élelmiszerek tárolására keresel műanyag dobozokat, ellenőrizd, hogy azok mentesek legyenek különféle toxikus anyagoktól, bár a szabályozások szerint ma már ilyenek nem kerülhetnek forgalomba.

Esztétikus tárolás dekoratív dobozokban

Igényeid, a tárolni kívánt holmi jellegétől függően választhatsz átlátszó vagy színes dobozok közül. Előbbieknek megvan az az előnye, hogy láttatni engedi a tartalmat, így könnyen áttekintheted anélkül, hogy a fedelet emelgetni vagy feliratozni kellene.

A szögletes dobozok jól rendszerezhetők, pakolhatók akár egymásra is, így tökéletesen kihasználhatod a rendelkezésre álló helyet.

Válassz igényeid, ízlésed és a helyiség stílusának megfelelő tartós műanyag dobozokat!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek