Egyre nagyobb sikert aratnak az extrém lecsók
Egyre nagyobb sikert aratnak az extrém lecsók
Egyre nagyobb sikert aratnak az extrém lecsókA Fehérvári Lecsófőző Vigasságok visszatérő főzői között volt olyan, aki évek óta ugyanazzal a recepttel érkezik: a frissen főtt lecsót fűszeres csirkemellel bolondítja meg, és kíváncsian várja a szakmai zsűri véleményét. Vannak olyanok is, akik minden évben új ötlettel állnak elő, és sorra próbálják ki a húsgombóccal, babbal, többféle paprikából készülő ízkombinációkat.
Számos bográcsban készült ételt a közösségek, barátok, az aszalnál megálló érdeklődők kóstolhatnak, és mondják el véleményüket az alkotónak. Elismerő szavakat zsebelhetett be a nap végére a cukkinis, vörös- és fehérbabos lecsó készítője, aki háromféle szalonnás alapon főzte meg a zöldségeket, majd szarvas és mangalica szalámi mellett lókolbásszal tette még ízesebbé.
Az idei Fehérvári Lecsófőző Vigasságon hat ismert séf mond véleményt a lecsófőzők remekeiről. Adamek Balázs, Barsch Tamás, Bóza Roland, Selymes Péter, Tőkés Dániel és Ulrich Tamás a főzés ideje alatt körbejárt, és tanácsokkal segítette a résztvevőket, majd kóstolta és minősítette az elkészült lecsókat.
A nap végére kiderül, ki lesz az idei Lecsókirály, új gazdára talál az alapítóról elnevezett Sipi Emlékkupa, és a szervezők javaslata alapján kiosztják a Legdekoratívabb Főzőhely címet is. A családokat a Zichy ligetben egész nap családi programok, színpadi bemutatók várják, a főzők között utcazenészek járnak, az eseményhez pedig hagyományosan kézműves kirakodóvásár is társul.



