6 hónapnál régebbi cikk

Robotélmények az Alba Innovárban
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/albainnovar
Robotélmények az Alba Innovárban

Szabadulószobából próbálhatnak kijutni a tudásuk segítségével a gyerekek, családok, és robotokat is programozhatnak jövő héten szombaton. Az Alba Innovár nyílt napjára várják a jelentkezőket. 

Október 14-én szombaton, ismét várják az Alba Innovárba azokat, akik szeretnének bepillantást nyerni a robotok programozásába. A tudományos élményközpontban időről időre nyílt napokon van lehetőség, hogy az érdeklődők elsajátítsák a digitális világ legfontosabb alapjait. 

9-től 10 óráig a spiro bolt robottal ismerkedhetnek meg a gyerekek, ami egy gömb robot, ez a gyerekek kedvence. Megtanuljuk többféleképpen vezérelni, kapuk alatt átmenni, szlalomozni, és ha ügyesek lesznek, akkor még egy animációt is fogunk készíteni a LED mátrixára. 10 óra 30 perctől 11 óra 30 percig a DOBOT robotunkkal ismerkedünk, amely egy robot kar. Ezzel tárgyakat tudunk pakolni, tornyot építünk belőle, csúszdázni fognak a kockák.- invitál a programokra Pauszné Bodnár Beáta, az Alba Innovár oktatója. 

A foglalkozás végén a programozásnak köszönhetően rajzot készít majd a robot, amelyet hazavihetnek a gyerekek. A nyílt napra 10 éves kortól várják a kisebbeket és nagyobbakat, a családokat. A programra az Alba Innovár honlapján várják a jelentkezéseket. 

"A kisebb gyerekek is nagyon hamar tudnak kapcsolódni az eszközeink segítségével az algoritmikus gondolkodáshoz, nagyon tudjuk fejleszteni az ő algoritmikus gondolkodásukat. Már egy-egy alkalom is segít ebben."

Ha valaki jobban el szeretné mélyíteni a digitális tudását, akkor szakkörökön van rá lehetőség. Minden évben több szakkört hirdet az élményközpont különböző korosztályok számára. Bár a mostani kurzusok beteltek, januártól újra lesz lehetőség jelentkezni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek