3 hónapnál régebbi cikk

Okostantermet adtak át az Arany Iskolában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Okostantermet adtak át az Arany Iskolában

Az országban az első szegregált oktatási intézmény az Arany János Általános Iskola, amely okostantermet kapott. A diákok digitális oktatásának lehetősége a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványnak és az Arconicnak köszönhető. 

Egy méhecske teljesítette a beprogramozott feladatát az okostanterem átadásán. A virágig az Arany János Iskola egyik diákja segítette eljutni. A terem és eszközei a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány és az Arconic összefogásának köszönhető.

„A mi gyerekeinknek nagyon fontos az, hogy minden olyan tudást, amit szeretnénk nekik átadni, azt több érzékszervvel látva, megfogva, hallva tudják elsajátítani. Őket sem kerüli el az a digitális robbanás, amely napjainkat jellemzi. Mindezeket összegyúrva, nagyon nagy segítség, ezúton is nagyon köszönjük” – mondta el Mészárosné Törzsök Zsuzsanna, az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI főigazgatója. 

Az Arconic és alapítványa évek óta támogatja a civil szervezeteket. Mint Varga Zsuzsanna ügyvezető hangsúlyozta, fontos a cég számára a folyamatos fejlődés és a fenntarthatóság. A cég 2017 óta eddig 110 ezer dollárral támogatta a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványt. Most egy 45 ezer dolláros támogatást nyújtott át jelképesen az ügyvezető.

„Magával az intézménnyel az Arconic már hosszú ideje együttműködik, nemcsak alapítványi, hanem egyéb közösségi tevékenységekben. Túrázni megyünk a fiatalokkal, rajzpályázatokat szerveztünk nekik. A mai alkalom egy nagyon szép összefogás, amikor a Székesfehérvár fejlődéséért Alapítvány és az Arany János Iskola különösen egy speciális programot dolgozott ki, és az akadályoztatott fiatalok digitális fejlődését segítjük az okostanterem létrehozásával” – mondta el  Varga Zsuzsanna, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft ügyvezető igazgatója

Cser-Palkovics András polgármester ismertette, a programot azért indították el évekkel ezelőtt, hogy a diákokat segítsék a digitális tudás elsajátításában. Ezért is jött létre az Alba Innovár, amely hónapokon keresztül oktatja a pedagógusokat az okostantermek eszközeinek használatára.

„Szerintem maga az egész digitális élményközpont rendszere egyedülálló az országban, sőt közép-európai szinten is, különösen a módszertannal együtt. Az Aranyban egy olyan különleges helyre kerül ez az okostanterem, amiről én nem tudok, hogy bárhol máshol lenne. Itt azt beszéltük az oktatókkal, tanárokkal, hogy abszolút készség- és képességfejlesztő, és ezt Aranyban ki lehet használni.”

A pedagógusok képzése a teljes tanévet átölelte. Az iskola minden intézményi egységéből voltak résztvevők, összesen öten készültek fel az Alba Innovárnak köszönhetően. A digitális eszközöket minden tantárgyba be tudják majd illeszteni. 

Az okostanterem átadásáról a Fehérvár TV is beszámolt:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek