6 hónapnál régebbi cikk

Kívül-belül megújult a fehérvári Arany János Iskola
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Kívül-belül megújult a fehérvári Arany János Iskola

Befejeződött a felújítás második üteme: a Szekfű Gyula utcai épület külső homlokzata után a belső terek is megszépültek.

Megújult az Arany János EGYMI székhely intézménye. A beruházás második üteme is lezárult, melynek keretében egy világos, gyerekbarát tér jött létre. A tető és a homlokzat még az első ütemben szépült meg, azt követően pedig az intézményen belül munkálkodtak a szakemberek. Az épület több részében a válaszfalak elbontásával nagyobb közösségi tereket alakítottak ki, és megoldódott a teljes akadálymentesítés is: egy új lifttel gazdagodott az idén 60 éves iskola.

"Megújultak a belső terek, az osztálytermek, teljesen új világítási és fűtési rendszert kapott az intézmény. Olyan közösségi terek jöttek létre, amire eddig igazán nem tudtunk alapozni, hiszen nem volt olyan rész az iskola épületén belül, ahol például egy kisebb koncertet, vagy bábelőadást megtudtunk volna a gyerekeknek rendezni” - mondta az fmc.hu-nak Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető,

Emellett megújult a tanári szoba és a mosdók is. A beruházás az önkormányzat és a tankerület jóvoltából valósult meg, melyből 600 millió forintot a város biztosított. A hétfői bejáráson a város polgármestere azt mondta: az összefogás erejének eredménye jól látható a megújult műemlék épületen.

A munkálatoknak azonban még nincs vége. A Szekfű Gyula utcai épület hamarosan okos tanteremmel is gazdagodik, melyhez folyamatosan érkeznek az eszközök. A jövőben pedig a többi telephelyen is várható korszerűsítés: legközelebb a Budai úti tagintézményben kezdődik egy nagyobb beruházás.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek