6 hónapnál régebbi cikk

Tovább zöldülhet Fehérvár
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Tovább zöldülhet Fehérvár

Lezárult a LOMBkoronás Székesfehérvár faültetési pályázat, novemberben osztják ki növényeket a nyertes pályázóknak.

A Virágos Székesfehérvár pályázat mintájára LOMBkoronás Székesfehérvár névvel faültetési pályázatot hirdetett a Városgondnokság a fehérváriaknak. Ingatlanonként egy konténeres facsemetére lehetett pályázni, melyet – a földben és föld fölött futó közművek miatt – a szakemberekkel egyeztetve lehet majd elültetni és gondozni.

Összesen 295-en jelentkeztek a Lombkoronás Székesfehérvár pályázatra, ebből 154-et tudtak jóváhagyni a kertészek. 112 helyre fát, 42 helyre pedig cserjét ültethetnek azok a jelentkezők, akik vállalták, hogy minimum három évig gondozzák is az általuk elültetett facsemetét.

Augusztus 15. és szeptember 3. között lehetett pályázni a növényekre. Helyszínmegjelölést vártunk minden pályázótól, fényképes, illetve szöveges magyarázattal" - mondta az fmc.hu-nak Anik Júlia, a Városgondnokság kertészmérnöke.

A tervezett fa és cserje fajták minden esetben az adott helyszínhez igazodnak.

A növények kiosztása várhatóan novemberben lesz majd a Halász utcai volt iparcikk piac parkolójában. Az átvételhez - akárcsak a Virágos Székesfehérvár pályázat esetében - időpont foglalás szükséges. A pontos tudnivalókról, valamint az időpontfoglalásról minden pályázó a megadott e-mail címére kap tájékoztatást. A szakemberek minden növény mellé adnak a nyerteseknek támasztó karót és ültetési segédlet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek