6 hónapnál régebbi cikk

Izgalmas végjátékban kapott ki az Alba Portugáliában
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
FIBA Europe
Izgalmas végjátékban kapott ki az Alba Portugáliában
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined

Nehezen lendült játékba a fehérvári kosárcsapat a FIBA-Európa-kupa első csoportmeccsén, komoly hátrányból is felállt, de a végül négy ponttal alulmaradt.

Lisszabonban kezdte meg szereplését a férfi kosárlabda FIBA Európa-kupa csoportkörében az Arconic-Alba Fehérvár. Alejandro Zubillaga együttese két és fél negyeden keresztül pontatlan volt, sok hibával játszott, ezért csak

loholt a koncentráltabb, frissebb Sporting CP után, amely végül 83:79-re nyerni tudott. Az Albában Vojvoda 29, Chambers 24 pontig jutott, ők voltak a kék-fehérek legjobbjai.

Már 15 pontos hátrányban is volt a székesfehérvári csapat, amikor a harmadik játékrész hajrájára "megérkezett Európába", s egy csapásra izgalmassá vált a hajrá! De mivel az Alba a 40 percből csak az utolsó 12-13-ban játszott úgy, ahogy végig kellett volna, az élesebb, s némileg szerencsésebb Sporting megérdemelten győzött.

Lesz még lehetősége javítani az Albának, hogy tovább lépjen ebből a csoportkörből a következőbe. Október 25-én a bolgár Botevgrad ellen hazai pályán jön a következő meccs, de addig vasárnap még egy kecskeméti bajnoki is vár a fehérváriakra.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek