6 hónapnál régebbi cikk

Továbbra is népszerű Székesfehérvár, kiváló eredményekkel zárja a turisztikai szezont
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Továbbra is népszerű Székesfehérvár, kiváló eredményekkel zárja a turisztikai szezont

Székesfehérvár továbbra is őrzi helyét a népszerű turisztikai célpontok között. A tavalyi csúcs év után, idén is sikeres évet zár a Tourinform Iroda.

Székesfehérvár turisztikai népszerűsége továbbra is töretlen, hiszen a város bővelkedik az értékekben. Jelentős kiállítások, vonzó desztinációk, programlehetőségek várják egész évben az ide érkező külföldi és belföldi látogatókat. Mindezt Róth Péter alpolgármester és F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője erősítette meg csütörtökön.

"Büszkék lehetünk arra, hogy Székesfehérvár tele van értékkel, és ezeket be tudjuk mutatni mindazoknak, akik eljönnek hozzánk. Az is nagy büszkeség, hogy ez az év minden nehézség ellenére is hozta azt az eredményt, amit a tavalyi csúcs év hozott” - mondta az fmc.hu-nak az alpolgármester.

Az idei turisztikai szezon eredményeit illetően elhangozott: a városban eltöltött vendégéjszakák száma az első 9 hónapban 38 százalék növekedést mutat, melyeket szállodákban és közösségi szálláshelyeken töltöttek el az ide utazók. A Tourinform Irodát 13650-en keresték fel, az idegenvezetéses programok száma a tavalyihoz hasonlóan alakul.

A tavalyi csúcs év volt, így ezt egy nagyon jó eredménynek tekintjük, közel 300 idegenvezetéses programot bonyolítottunk itt, a Tourinform Irodában és 200-hoz közelít a Sósótón bonyolított programok száma 12-13000 fő részvételével" - mondta a tájékoztatón F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az évnek pedig még nincs vége, a számok valószínűleg még nőnek az év hátra lévő részében, hiszen előttünk áll a Halloween és az Advent, melyek szintén tartogatnak népszerű kikapcsolódási lehetőségeket. A 2023-as év újdonságokat is hozott a Tourinform Iroda számára: a nemrég indított Királytúrák elnevezésű program nagy népszerűségnek örvend, melynek során az Óriásbábokat lehet megtekinteni a Fűtőerőműben, de a Tourinform Iroda egy új weboldalt is indított Székesfehérvár neked címmel, mellyel városmarketing gyémánt díjat is nyert. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek