5 hónapnál régebbi cikk

Négy évtizedes szeretet - ünnepel a fehérvári Tolnai Utcai Óvoda
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Négy évtizedes szeretet - ünnepel a fehérvári Tolnai Utcai Óvoda

Fennállásának 40. jubileumát ünnepli a Tolnai Utcai Óvoda. A város nevében Mészáros Attila alpolgármester mondott köszönetet az intézmény dolgozóinak az elmúlt évtizedekben végzett munkáért, szeretetért.

A Tolnai Utcai Óvoda kisgyermekeinek műsorával ünnepelt az intézmény kedden. 1983 szeptemberében indult az akkori Lenin lakótelep második óvodája, amelyre a benépesülő új lakóházak családjainak nagy szüksége volt. Az egykori óvodavezető ma is szeretettel gondol vissza a kezdetekre, amikor három intézmény összevonásával egy teljesen újat kellett felépíteni.

„Mi akartuk megváltani a világot, úgy tűnik, sikerült is. Nagyon sokat dolgoztunk, nagyon lelkes volt a társaság, és a szülők is. Eljutottunk oda, hogy jó hírneve lett az óvodának, és ez tart a mai napig is. Úgy érzem, hogy sikerült jót hagyni a következő generációkra” - mesélte Háry Jánosné, egykori intézményvezető.

Az intézményben ma százhúsz kisgyermeket nevelnek az óvodapedagógusok, akiknek a legfontosabb az érzelmi nevelés, és hogy biztos alapot kaphassanak a családok az intézményen keresztül.

"Nagyon fontos nekünk az, hogy a szülők visszahozzák ide a kisgyerekeket. Amikor szülőként hozzák ide őket, az azt jelenti, hogy ők jó emlékkel mentek el tőlünk, és szívesen hagyják itt nálunk a kisgyermekeiket. Nagyon sok változás volt azóta az óvodai nevelésben, a gyerekek létszámában, de összességében mindig az érzelmi nevelést tartottuk a legfontosabbnak. Kiszeretjük a gyerekekből azt, ami bennük van, ez a legfontosabb” -  mondta Oláhné Wágner Erika intézményvezető.

A születésnapos intézményt, valamint az óvodásokat és a dolgozókat Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte. Mészáros Attila jubileumi emléklappal köszönte meg a város nevében az elmúlt negyven évben végzett munkát, gondoskodást, szeretetet. A negyvenéves intézmény egész héten ünnepel, péntekig nyílt családi programokkal készülnek a óvoda gyerkőceinek, és szüleiknek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek