2 hónapnál régebbi cikk

30 éves a székesfehérvári Emerson
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
30 éves a székesfehérvári Emerson

30 éve alapította meg székesfehérvári cégét az Emerson. A kerek évforduló alkalmából a vállalat telephelyén köszöntötték a dolgozókat, valamint avatták fel a főbejárat előtti alkotást.

Szabályozó szelepek készülnek a székesfehérvári üzemben a Sóstói Ipari Parkban. 2015 óta zajlik itt napi szintű gyártás, melynek során gőzkezelő, szintszabályozó műszerek és szelep működtető egységeket is gyártanak. Az Emerson jóval korábban, 1994-ben alapított céget Székesfehérváron, kezdetben a Videoton Ipari Parkban bérelt irodákat és gyártócsarnokot. 

"1994-ben alapítottuk ezt a céget Székesfehérváron. Azóta folyamatosan, sikeresen működünk. Akkor 25 kollégával kezdtünk, most 630 kollégánk van. 43 milliárd forintos árbevételünk, szóval nagyon szép sikereket értünk el" - mondta el Hopka Balázs, az Emerson Process Management Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Termékeikkel és szolgáltatásaikkal számos vevőt szolgálnak ki az energiaszektorban, a vegyiparban, különböző erőművekben, valamint a papír- és élelmiszeripar ágazataiban. Az Emerson fontos beszállítója a fenntarthatósággal kapcsolatos szektoroknak, mint a hidrogéngyártás, a szélerőművek, valamint a biológiai alapú vegyszerek előállítása és a dekarbonizáció különböző területei.

"1994-ben egy nagyon nehéz helyzetben érkeztek azok a partnerek, akik az akkor bizony sok problémával küzdő helyi iparban új befektetőként megjelentek, az itteni elkötelezett szakembergárdával valami újba vágtak, megelőlegezett bizalomként Európa Magyarország és Székesfehérvár iránt. A 30 év azt bizonyította, hogy számukra is egy jó döntésnek bizonyult. Örömteli, hogy az Emerson azóta folyamatosan itt van, folyamatosan fejlődik, folyamatosan befektet, folyamatosan bővít" - hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester.

A vállalat még idén közel 20 új munkahelyet hoz létre, jövőre pedig építkezés kezdődik a telephelyen, mellyel új irodákat létesítenek. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek