5 hónapnál régebbi cikk

25 éves a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, közös ünneplése hívnak mindenkit
Fehérvár Médiacentrum fotója
fehervarikezmuvesek.hu
25 éves a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, közös ünneplése hívnak mindenkit

A jubileumra az egyesület tagjainak alkotásaiból rendeznek kiállítást a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház kiállítótermében.

Negyed évszázada alakult meg a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, és az eltelt időszak alatt a kis kézműves baráti körből komoly, országos szövetségben is elismert, több mint 120 tagot számláló egyesületté nőtte ki magát. 2010 tavaszától működtetik a Kézművesek Házát a Rác utca 27. szám alatt, így mára azon kevés népművészettel foglalkozó egyesületek közé tartoznak, amelyek alkotóházzal rendelkeznek.

Ez az alkotóház pedig nemcsak a tagoknak, de a város fiataljai és idősebbjei számára is közösségi teret biztosít, a népi kézműves hagyományok és a mai modern kézművesség gazdag tárházát. Az épületet vászonszövő - és kovácsműhelynek, valamint kiállítótérnek is használják, a tágas udvar pedig lehetőséget kínál az alkotóknak összejövetelek, játszóházak és kézművesbemutatók, foglalkozások rendezésére.

A 25 éves jubileumot az egyesület egy nagyszabású kiállítással ünnepli, amely a tagok alkotásaiból rendezik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház kiállítótermében.

A megnyitó ünnepség 2023. november 11-én 11 órakor lesz, és szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, barátot, tanítványt. A tárlat 2023. november 30-ig tekinthető meg. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek