1 hónapnál régebbi cikk

Így ünnepel egy arénányi széchenyis!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Így ünnepel egy arénányi széchenyis!

Fennállásának 85. évfordulóját ünnepelte a Széchenyi Technikum az Alba Arénában. Az intézmény 1939 szeptemberében mindössze 70 tanulóval kezdte el működését, mostanra azonban már Fehérvár számára emblematikus, országos hírű intézménnyé nőtte ki magát a technikum, ahol jelenleg is 1100 főt oktatnak.

"A Széchenyi jelenleg az ország egyik meghatározó, országos beiskolázású intézménye"- fogalmazott Horváth Lajos Zoltán a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója, aki a technikum korábbi igazgatójaként elevenítette fel az iskolában töltött éveket.

Bár 85 év alatt rengeteg változás történt az intézmény életében, a történelmi események pedig rendszeres kihívások elé állították az iskolát, a technikumban a kezdetektől magas színvonalú oktatás zajlott – erről már az iskola jelenlegi megbízott igazgatója az Alba Arénában tartott gálán.

"Bár rengeteg változás történt ezalatt a 85 év alatt, a kezdetektől magas színvonalú, a kor elvárásainak megfelelő műszaki tartalommal felszerelt intézményben képzünk szakembereket, valamint olyan egyéniségeket, akik mind a szakmai világban, mind az életben megállják a helyüket" - mondta el Poór Mária igazgatói jogkörben eljáró igazgatóhelyettes. 

Az iskola 85 éves jubileumát köszöntötte délelőtt Cser-Palkovics András is. A polgármester úgy fogalmazott, minden iskola fontos és meghatározó Székesfehérvár számára, de a Széchenyi Technikum esetében egy emblematikus intézményről beszélhetünk.

Bármikor is nézzük az iskola történetét, mindig elmondható, hogy nagyon korszerű, a technológiai színvonalat is tartó képzési struktúra zajlott a Széchenyiben, amit a mai napig meg is tudott tartani.

Ha azt mondjuk, hogy létezik Fehérváron gazdasági modell, ami közép-európai szinten is a fehérvári ipart meghatározóvá teszi, akkor ez az oktatás, és ez a Széchenyi nélkül elképzelhetetlen lett volna" - tette hozzá Fehérvár polgármestere.  

Annak érdekében, hogy a technikumban a következő évtizedekben is a korábbi évekhez hasonló színvonalú képzés történhessen, felújítás indul az intézményben.

Korszerűsítik a technikum gépészeti műhelyét, lecserélik az iskola teljes bútorállományát és cserélik az ablakokat is a szakképzési centrumok komplex fejlesztését cél projekt keretében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek