5 hónapnál régebbi cikk

Segítsük a fehérvári utcákon élőket!
Segítsük a fehérvári utcákon élőket!

A tél közeledtével ismét várja a jó szándékú emberek felajánlásait a Sikerativ Életmód Egyesület. A szervezet évek óta támogatja a Kríziskezelő Központot, hiszen az utcán élők azok, akik a leginkább rászorulnak a ruhaadományra. 

Bár a 41 fős szálló, és a 36 fős menhely mindig lehetőséget jelent a hajléktalanok számára arra, hogy meleghelyen tölthessék a téli nappalokat, éjszakákat, sokan nem élnek a lehetőséggel. Az utcán jelenleg közel 85 fő regisztrált hajléktalan éli napjait, így az adomány nagy segítséget jelent számukra. A Kríziskezelő Központ intézményvezető-helyettese azt mondja, a teajárat most is biztosított, ezeken az alkalmakon plédeket is osztanak, de mindig nagy szükség van rájuk, csak úgy, mint a férfi ruhaneműkre.

„Ez egy évek óta gyümölcsöző kapcsolat a Sikerativ Életmód Egyesülettel, mindig minden évben számíthatunk a segítségükre. Most úgy gondoltuk, hogy egy célzott adománygyűjtés keretében kifejezetten téli ruhaneműket szeretnénk kérni, ebben kérjük az ő segítségüket. Ez meleg ruhaneműket jelent, elsősorban, téli kabátot, nadrágot, pulóvereket, téli ruházatot” - mondta az fmc.hu-nak Erdélyi Zsuzsanna, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ intézményvezető-helyettese, aki hozzátette: cipőre és alsóneműre is mindig nagy szükség van, ezért ezeket is várják a felajánlóktól.

Az adományokat november 25-ig a Mátra utca 9-es szám alatt található szerszámáruházba várják az egyesület tagjai hétfőtől péntekig reggel 8 és 16 óra között, szombaton 8 és 12 óra között.

„A ruhákat mi átválogatjuk, természetesen csak a megfelelő minőségű, tiszta, szép ruhákat, takarókat juttatjuk el a gondozottak részére. Igyekszünk ezeket fertőtleníteni, a szerszámáruház ebben is segítségünkre szokott lenni, az ózongenerátoros fertőtlenítőjükkel. Úgy tervezzük, hogy december közepén, még karácsony előtt eljusson ez az adomány azok számára, akiknek tényleg szükségük van rá” - mondta Hadarics Bernadett, a Sikerativ Életmód Egyesület alelnöke.

Az egyesület tagjai hangsúlyozzák: minden férfi élete fontos, ezért segítsük a fedél nélkül élőket is, hogy ne fagyjanak meg az utcán! Ha valakinek nincs otthon kidobásra szánt férfi ruhája, egy-egy darab megvásárlása és eljuttatása is már nagy segítséget jelenthet számunkra a télen.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek