5 hónapnál régebbi cikk

Tovább menetel az Alba és a MÁV Előre, nyert az AFKC is
Fehérvár Médiacentrum fotója
FIBA Europe
Tovább menetel az Alba és a MÁV Előre, nyert az AFKC is

Igazán eredményes fehérvári sportszombaton vagyunk túl, ugyanis egyaránt győzelemmel vették aktuális bajnoki akadályukat a továbbra is veretlen kosarasok és férfi röplabdások, míg a női kézilabdások első idegenbeli sikerükkel elléptek a kieső helyekről.

Hetedik mérkőzését is megnyerte a férfi kosárlabda NB I felsőházában az Arconic-Alba Fehérvár

Alejandro Zubillaga alakulata az A-csoportban újonc NKA Universitas Pécs otthonában komoly küzdelemben diadalmaskodott 86-80-ra, ezzel továbbra is egyedüli százszázalékos csapatként vezeti az alapszakasz tabelláját.

A fehérvári játékosok mozgásán alaposan érződött a Sporting CP elleni hétközi, hosszabbításba torkolló Európa Kupa találkozó. Vojvoda, Chambers és Dickey is haloványabb volt a szokottnál, fásultak, pontatlanok voltak, kevesebbet is vállaltak magukra, mint szoktak. Ennek ellenére az első két játékrészt behúzta az Alba, így a félidei pihenőre 8 pontos előnnyel vonulhatott.

A második félidő elején aztán igencsak energiatakarékos üzemmódra váltott a Zubillaga-gárda, érthető módon spórolt volna erejével a játékosok zöme, ám erre a hazaiak nem adtak sok esélyt, mivel megérezték az esélyt és a félidei nyolcpontos hátrányból 10 perc alatt egy pontos előnyt hoztak ki lelkes, koncentrált produkciójukkal.

A záró negyedre aztán összekapták magukat Vojvodáék és ha nem is könnyen, de a remeklő, 27 pontig jutó Philmore és a szintén jól játszó Barnett (16 pont) vezetésével nyertek. 

A veretlenségi sorozat tehát tovább tart, ezt a hét sikert pedig a Kaposvár ellen fejelhetik meg a nyolcadikkal az Albások november 18-án, szombaton 17.00 órakor hazai pályán. Előtte azonban lesz egy sorsdöntő utolsó Európa Kupa mérkőzése is szerdán a bolgár Balkan BC otthonában.

Az Albához hasonlóan a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdázói is veretlenül, sőt, játszmaveszteség nélkül menetelnek az Extraligában

Dávid Zoltán együttese az 5. bajnoki mérkőzésén a ligaújonc miskolci MEAFC-ot verte 3-0-ra a 13 pontos Pesti és a 8 pontig jutó Janke vezérletével. Még az is bőven belefért, hogy a pontgyáros Koci most kevesebbet vállaljon és többet pihenjen.

A Loki igen komoly és megerőltető menetelésbe kezd most, mivel keddtől csütörtökig (november 14-16) minden nap pályára lép a VOK-ban a közép-európai térség csapatai számára megrendezésre kerülő MEVZA-liga keretein belül. Először kedden 15.00 órakor a szlovákiai Rieker UJS Komárno, szerdán ugyanebben az időpontban az ugyancsak szlovák Myjava, majd csütörtökön 17.00 órakor a horvát MOK Mursa Osijek ellen.

A fehérvári kék-fehérek női csapata is pályára lépett, mégpedig a bajnoki címvédő Vasas ellen és bár a papírformának megfelelően 3-1-re kikapott, nem érheti kritika

Łukasz Przybylak csapata az első játszmában nagyon közel volt a sikerhez, ám ez csak a harmadikban jött össze, így a piros-kékek megérdemelten nyertek. A Loki lányainak - még - nem a Vasast kell megverniük, de hamarosan erre is sor kerül, ha ilyen tempóban fejlődik és erősödik a társaság, amelynek a következő fordulóban, november 25-én, szombaton 17.00 órakor a DVTK ellen lesz kötelező a győzelem a VOK-ban.

Messze sincs olyan jó formában az Alba FKC női kézilabda csapata az NB I-ben, mint az előbbi két férfi egylet a maga pontvadászatában, de most igencsak fontos győzelmet aratott

Horváth Roland alakulata idegenben, éppen az AFKC korábbi edzője, a Józsa Krisztián irányította Kisvárda vendégeként nyert először a Köfém csarnoktól távol. A 31-30-as siker rendkívül fontos volt, mivel ezzel el tudott lépni a 13., már kieső helyről, s egyből a 10. helyig ugrott előre, igaz, a mögötte álló három csapat egy meccsel kevesebbet játszott. 

A találkozón megérdekelt vendégsiker született. A 12. percig a hazaiak vezettek, ekkor azonban 7-6 után egy 0-4-es futással fordított és meg is lépett kicsit a Horváth-csapat, amely az első félidő hajrájában öt találattal is vezetett, majd ezt a fórt végig jól menedzselve meg is tudta szerezni a 2 pontot.

A fehérvári hölgyek közül Smbatian 9, Takó 6, Utasi, Besszer és Afentaler 5-5 gólt szerzett.

Az Alba FKC a következő körben, november 18-án, szombaton 19.00 órakor újabb kulcsmeccset játszik majd hazai közönség előtt a Moyra-Budaörs ellen, amely éppen 2 ponttal és 2 hellyel áll a fehérvári alakulat előtt a tabellán.

Szombaton pályára léptek a női labdarúgó NB I-ben (Simple Női Liga) a Fehérvár FC amazonjai is, de könnyűnek találtattak

Az idén eddig nem éppen brillírozó DVTK könnyedén nyert 3-0-ra a Sóstón, így a Vidis lányok nem tudtak ellépni a kiesőzónából. Erre majd legközelebb a nullpontos Budaörs vendégeként lesz sanszuk november 26-án idegenben, ám előtte még a stabil dobogós MTK otthonában is el kell látogatniuk november 18-án, ahol jóval kevesebb esélyük lesz a pontszerzésre, igaz, nem lehetetlen a küldetés lelkes, koncentrált focival.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek