5 hónapnál régebbi cikk

Különleges éjszakai kaland Sóstón
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Különleges éjszakai kaland Sóstón

Idén is egy különleges, izgalmas és rejtélyes akadályversenyre hívta a fiatalokat a Székesfehérvári Diáktanács. Több tucat általános és középiskolás csapat vágott neki a mókás, élményekben gazdag túrának alkonyatkor Sóstón.

Idén összesen 25 csapat – 14 általános iskolás és 11 középiskolás – nevezett a közösségépítő programra, melyen a szervezőkkel együtt mintegy 180 fiatal vett részt.  A legtöbben ismét a Váci Mihály Technikumból jöttek, de érkeztek diákok a Kodály Zoltán, a Szent Imre, a Vörösmarty Mihály, a Munkácsy Mihály és a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából, valamint a Vasvári Pál Gimnáziumból, a Tóparti Gimnáziumból és a Hunyadi Mátyás Technikumból, emellett jelentkeztek iskolától független baráti társaságok is.

Tíz éve szervezi meg a Székesfehérvári Diáktanács ezt a programot, amely több célt is szolgál. Azon kívül, hogy jól érzitek magatokat, még erőpróbákat és ügyességi próbákat is teljesítetek. Fontos a közösségépítés, a közösségi együttlét is! – hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester a verseny megnyitóján, a Sóstó Látogatóközpontban, amely ezen a héten ünnepelte fennállásának 5 éves évfordulóját.

A csapatok a Látogatóközponttól indulva és ide érkezve teljesítették az öt állomásból álló akadálypályát, ahol voltak ügyességi erőpróbák és tudást, gondolkodást igénylő feladatok is, mint például egyensúlyozás egy kanálban tartott gesztenyével, fűszerfelismerés, illetve érintéssel kellett felismerni egy rejtélyes doboz tartalmát. A csapatokat 5-10 percenként indították, a várakozási időben a Látogatóközpont fiatal, lelkes munkatársai interaktív játékokkal készültek, amelyben a Sóstóval kapcsolatos érdekességek és hasznos tudnivalók közé a Diáktanáccsal kapcsolatos információkat is becsempésztek.  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek