5 hónapnál régebbi cikk

Csütörtökig várják a fehérvári mézeskalács házakat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Csütörtökig várják a fehérvári mézeskalács házakat

Még várja a mézeskalácsból született házakat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. November 30-ig meghosszabbították a leadási határidőt.

Még dobozban van a fehérvári református templom mézeskalács mása is többek között a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. Többen már meghallották az intézmény adventre szóló kezdeményezését és beküldték alkotásukat. 

„Egy közösségi felhívást hirdettünk meg a fehérváriak irányába, méghozzá azt, hogy építsük meg Székesfehérvár mézeskalács városát. Erre várjuk közösségek, családok, óvodai csoportok, iskolák, akár céges közösségek jelentkezését. A jelentkezés maga a mézeskalács házikó elkészítése és behozatala a Fürdő sori épületünkbe” – tájékoztatta az fmc.hu-t Igaz Krisztina.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője hozzátette: a szervezők célja, hogy a résztvevőkkel közösen egy kis csodavároskát építsenek különféle mézeskalács házikókból. Lehet ez egy egyszerű házikó, de aki nyitott a kihívásokra, Székesfehérvár bármely ikonikus épületét is megformázhatja. 

„Az fontos, hogy stabil legyen, hiszen ebből nekünk egy városkát kell építenünk. Tehát fontos, hogy alapja legyen, egy alapra legyen rögzítve, akár mézeskalács alapra, akár egy karton alapra legyen ráragasztva a mézeskalács házikót. Egy közösségtől három mézeskalács házat várunk, hogy ebből ki tudjon alakulni ez a szép kis városka.”

A házikókat rejtő dobozokat november 30-ig várják minden hétköznap 10 és 18 óra között a Fürdő sori épületben. A házak leadásánál kérik, hogy a dobozra írják rá a készítő közösség nevét. A mézeskalács várost az adventi időszakban, december 4–22. között lehet majd megnézni a Városháza 1. épületének emeletén hétköznapokon 9–18 óra között.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek