5 hónapnál régebbi cikk

Új testvérvárosa lesz Székesfehérvárnak
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Új testvérvárosa lesz Székesfehérvárnak

Cser-Palkovics András Egyiptomba utazott a köztársasági elnök delegációjának tagjaként.

Új testvérvárosa lesz Székesfehérvárnak, derül ki Cser-Palkovics András hétfő reggeli posztjából. A város polgármestere Novák Katalin társaságban Egyiptomba utazott. Az útról ezt írta bejegyzésében:

„Útra keltem, hogy köztársasági elnök asszony meghívására, az Ő delegációjához csatlakozva látogatást tegyünk Egyiptomban. 

Nagy megtiszteltetés ez, hiszen meglehetősen ritka, hogy helyi tisztségviselő az államok közötti diplomácia részese lehessen. Természetesen utam kapcsolódik Fehérvár ügyeihez: 

Városunk közgyűlése korábban egyhangúlag megszavazta, hogy új testvérvárosi szövetséget kössünk. Földünk egyik legősibb, mondhatni, legendás településével, Luxorral fogunk testvérvárosi szerződést aláírni Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében. 

Az egyiptomi Luxor az ország déli részén fekszik, 600 kilométerre Kairótól. Már a település ókori elnevezései is felvillantják, mekkora történelmi, kulturális értékek őrzője ez a város: az ókori görögök Thébának vagy  Dioszpolisznak (Zeusz városának) nevezték, míg óegyiptomiul az Uaszet ("jogar") nevet viselte a település. Várakozással tekintek tehát a Luxorral való együttműködésünk elé! 

Bízom benne, hogy a magunk lehetőségei szerint, de hozzá tudunk majd járulni hazánk nemzetközi kapcsolatainak fejlődéséhez! Hiszem, hogy az élő, ápolt testvérvárosi kapcsolatok nagyban hozzásegítik a különböző kultúrájú népeket egymás megértéséhez, tiszteletéhez, mely a sikeres kapcsolatok alapja.”

A teljes posztot itt lehet elolvasni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek