4 hónapnál régebbi cikk

A japán konyha megérkezett Székesfehérvárra is!
·Gasztroétterem·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Sushi Bár Székesfehérvár
A japán konyha megérkezett Székesfehérvárra is!
·Gasztroétterem·Utolsó frissítés: undefined

A japán konyha szerelmesei is megtalálhatják számításukat ezentúl Székesfehérváron. Hangulatos környezettel, ízletes ételekkel vár mindenkit a belvárosban az újonnan megnyílt Sushi Bár.

A Virágórával szemben, a volt Vörösmarty Cukrászda helyén megnyitott a Sushi és Wok Bár. Az étterem korábban a Five X Bowling centerben működött, a vezetőség azonban úgy döntött, átköltöznek a Fő utcára, ezzel is színesítve a belvárosi étkezdék kínálatát.

"Teljesen új köntösbe öltöztettük az üzletet, és gyakorlatilag egy hiánypótló lesz éttermünk. Arra számítunk, hogy olyanok is megtalálnak majd bennünket, akik korábban nem jártak a Fehér Palotában, a Five X-ben" - mondta el Kelemen Barna, a Sushi Bár üzlettulajdonosa.

A hivatalos megnyitón szó esett arról is, hogy fontos szempont a vendégközpontúság és az, hogy minden étel a legfrissebb alapanyagokból készüljön, amelyhez a legjobb beszállítókkal sikerült leszerződni. Szén Róbert tulajdonos szerint a norilap, vagyis amibe a nyers hal kerül, az a kulcsa az igazán ízletes sushinak.

"Kínálatunk nagyon színes, megtalálható a japán vonal a sushiknál, a klasszikus nigiri, a kisebb makitekercsek, a nyershalak. A kicsit mélyebb fúziós ételek felé is elmentünk: van krémsajtos, füstölt lazacos sushi, kaliforniai tekercsek, olyan is, ami rántott rákfarokkal készült"- tudtuk meg Szén Róbert sushi chéftől.

Emellett az étlapon szerepelnek még jellegzetes japán levesek, tésztafélék és taco, valamint a Japán kultúrára jellemző italok, mint például a szaké és szilvabor.

Az étterem megnyitójára ellátogatott a város polgármestere, Cser-Palkovics András is, aki elmondta, hogy jövőre is térítésmentesen szeretné adni a belvárosi teraszoknak a közterületet az önkormányzat. Mint mondta, a város iránti bizalmat jelzi az, amikor egy ilyen étterem megnyílik, hiszen a tulajdonosok bíznak fehérváriak közösségében.

Az étteremben 8-10 fő dolgozik azon, hogy vendégeiknek a legjobbat nyújtsa,  ami pedig szintén közös, az a japán konyha és gasztronómia iránti szenvedély. A Sushi Bár minden nap délelőtt 11 és 23 óra között tart nyitva.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek