7 évnél régebbi cikk

Végre eljött az igazság ideje és kiderült, melyik a legkedveltebb gyorséttermi sült krumpli
·Gasztroétterem·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaVégre eljött az igazság ideje és kiderült, melyik a legkedveltebb gyorséttermi sült krumpli
·Gasztroétterem·Utolsó frissítés: undefined

Négy gyorsétteremlánc egy-egy üzletében vizsgálódott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

De még mielőtt elárulnám, hogy melyik gyorsétterem sült krumplija lett a legkedveltebb a Nébih tesztje során, muszáj megemlítenem, hogy a helyszíni ellenőrzések alkalmával a hivatal egyik üzletben sem tárt fel kirívó élelmiszer-biztonsági hibát vagy szabálytalanságot. Ami azért valljuk be, megnyugtató. Ennek fényében nagy biztonsággal lehet kijelenteni, hogy a négy gyorsétteremlánc, konkrétan a Burger King, a KFC, a McDonald’s és a Budapesten több helyen is jelenlévő BelFrit vizsgált üzleteiben betartják az ide vonatkozó előírásokat.

A Nébih nem csak az alapanyagot, a sütéstechnikát és a sütőzsiradékot vizsgálta (ezek eredményei megtalálhatóak a hivatal oldalán oldalán), de készített egy kedveltségi tesztet is, amelynek során laikus vásárlók kóstolták a termékeket ugyanabban a budapesti bevásárlóközpontban, ahol az ellenőrzéseket is tartották. A tesztelők a sült krumplik ízét, illatát, állományát, színét és alakját pontozták.

Az összesített adatok alapján pedig a legkedveltebb sült krumpli a Burger Kingé lett, második a BelFrit, míg a harmadik helyen a McDonald’s terméke végzett. A sort a KFC zárta.

A Nébih szakemberei külön kíváncsiak voltak arra is, hogy kóstolóik melyik krumplit ítélték a legsósabbnak. Ebből a szempontból is a Burger King lett az első. A McDonald’s terméke a második helyet kapta, míg a BelFrit és a KFC ugyanolyan értékkel zárta a „sós-kérdéskört”. Ez azért is érdekes, mert a laboratóriumi vizsgálatok szerint a legtöbb sót a McDonald’s terméke tartalmazza. Ezt követi a Burger King, majd a KFC sült krumplija. A BelFrit termékénél pedig választható, hogy sózva vagy sózás nélkül kérjük a terméket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek