2 évnél régebbi cikk

Ez most az öt legjobb étterem Székesfehérváron
·Gasztroétterem·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/Jakub Kapusnak
Ez most az öt legjobb étterem Székesfehérváron
·Gasztroétterem·Utolsó frissítés: undefined

Gourmet, bistro, street food vagy akár fine dining: legyen szó bármilyen stílusú étteremről, Székesfehérváron a város méretéhez képest széles a paletta. De vajon melyik helyek a legjobbak?

Néhány napja a Pénzcentrum.hu listába szedte Magyarország 20 legjobb vidéki éttermét. A lap a Tripadvisor értékelései alapján válogatta össze régiónként a három-három legjobbat, de sajnos egyetlen fehérvári, sőt Fejér megyei hely sem került az összeállításba. Miközben a környék séfjei rendszeresen szerepelnek a Bocuse d'Or helyi szakácsversenyen, ráadásul több étterem is kapott már szakácssapkát a Gault Millau étteremkalauzban.

Úgy döntöttünk, hogy ha már a gazdasági-pénzügyi hírportál valamiért kifelejtette a környék vendéglátóhelyeit, épp itt az ideje, hogy megnézzük az utazási portál értékeléseit. Ezek alapján az összesen rangsorolt 67 hely közül a legjobb öt székesfehérvári étterem sorrendje most éppen így alakul:

5. Salvator étterem

103 értékelés alapján a Tripadvisor listáján a székesfehérvári vendéglátóhelyek közül a magát klasszikus bajor étteremként meghatározó Salvator. Az étel, a szerviz és az ár-érték arány is 4,5 ponton áll a portálon, ahol többen is dicsérik a bőséges adagokat és ehhez képest mégis megfizethető árakat. Az Ányos Pál utcában található étterem a honlapján kiemeli, hogy az étlapon a magyar konyha remekei mellett nagy hangsúlyt kapnak a bajor kolbászok és csülkös ételek, melyekhez a német csapolt és üveges sörök széles választékából is lehet választani. Ennek megfelelően a konyhafőnök aktuális ajánlatai sem térnek el a fő csapásiránytól: most éppen a bajor burgonyalevessel, a bazsalikomos töltött csirkemellel, a velős karajjal és a juhtúrós szűzérmékkel próbál levenni mindenkit a lábáról.

4. Szárcsa Hotel és Étterem

A többség a mai napig csak Szárcsa Csárda néven emlegeti a városból kivezető út mellé épült éttermet, mely egy ideje már hotelként is üzemel. Az utazási portálon 163 értékelés alapján 4,5 ponton áll az étel, a szerviz és a hangulat is, egyedül az ár-érték arány lóg ki 4 ponttal a sorból. A kommentelők többször is kiemelik, hogy a személyzet profi, dicsérik a gyerekbarát étlapot, valamint a "finom, minőségi, de mégis házias" ételeket, melyeket készséggel elcsomagolnak, ha nem tudja helyben elfogyasztani a vendég. Honlapjukon kiemelik, hogy a hagyományos magyar és nemzetközi ételek mellett olyan szezonális fogások is felkerülnek az étlapra, mint ezekben a hetekben az izgalmasan hangzó vargányás kapucsínó, a rózsaszín kacsamell fehérboros, szőlős rizottóval vagy a szilvás gombóc mákos bundában.

3. Diófa Étterem

128 értékelés is elég volt a harmadik helyhez a Kadocsa úton található Diófának, hogy megkaparintsa a harmadik helyet. A pontok alapján 4,5-en áll az étel, a szerviz és az ár-érték arány, ám a hangulat a maximális 5 ponton áll. Az egyik kommentelő egyenesen a hazai vendéglátás "gyöngyszemének" nevezi a székesfehérvári éttermet, melynek séfje éppen a hazai Bocuse d'Or döntőjére készül. A honlapon büszkén emelik ki, hogy 60 fogás szerepel az étlapjukon, melyet szezonlis ajánlatok egészítenek ki, többek között mostanában szatmári szilvaleves, tépett kacsacomb és vaddisznósült is szerepel a kínálatban.

2. 67Sigma Étterem

Ha fine dining Székesfehérváron, akkor 67Sigma a Hiemer-házban. A Tripadvisoron 156 értékelést követően mind a négy fontos érték (étel, szerviz, ár-érték arány, hangulat) 4,5 ponton áll. A helyről alig-alig akad negatív bejegyzés, egyszerűen szuperlatívuszokban beszél mindenki az étteremről: a "tökéletes", a "minőségi konyha", és az "ez már művészet" csak néhány kiragadott értékelés a sok közül. A honlapon kiemelik, hogy csak minőségi alapanyagokból dolgoznak, így kerülnek az ételekbe francia prémium zöldségek, míg a steakek például Brazíliából, Argentínából és az Egyesült Államokból érkeznek. De magyar finomságok is szerepelnek a kínálatban, ilyen a pátkai mangalica sonka, a nyírségi tárkonyos gombócleves, a tahitótfalui pisztráng vagy a tarnócai háztáji csirke.

1. bEAT Étterem

Nincs ma jobb étterem Székesfehérváron a bEAT-nél, legalábbis a Tripadvisor közönsége szerint. A Vörösmarty téri vendéglátóhely már több mint 400 értékelést gyűjtött, melyek alapján a szerviz a maximális 5 ponton, míg az ételek és az ár-érték arány 4,5 ponton áll. Az egyik vendég szerint már-már fine diningról van szó a hely esetében, egy másik pedig egyszerűen azt írja: "a legkülönlegesebb hely a városban", egy harmadik pedig szerint a bEAT egyszerűen "tökéletes étterem". A séfek hitvallása szerint az étlapon igyekeznek ötvözni az aktuális nemzetközi trendeket a klasszikus magyaros konyhával. Az étlapot elnézve ez sikerült is: egyszerre szerepel az ételek között a garnélás pad thai, a cajun lazac steak, a XXI. századi cigánypecsenye és az argentin bélszín steak.

Egyetértesz az utazási portál értékeléseivel? 

Poll#9: Szerinted melyik a legjobb fehérvári étterem?
Kapcsolódó
Fehérváron nyitott éttermet a Konyhafőnök győztese

Egyszerre street food és gourmet Bóza Roland új étterme. Akinek nincs kedves a Juhász Gyula utcáig sétálni, akár házhoz is rendelhet a Grill Pipi Gourmet-ból.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek