Négy minőségi Fejér megyei étteremben is olcsón ehetünk vasárnapigNégy minőségi Fejér megyei étteremben is olcsón ehetünk vasárnapig
A magyar konyha sokszínűségére szeretné felhívni a figyelmet a DiningCity.com eseménye, a kedvezményes árú menükkel pedig olyanokat is szeretnének elcsábítani egy jó ebédre vagy vacsorára, akik egyébként ritkán járnak étterembe. Az Országos Étterem Hét vasárnap estig tart, a több mint 130 étterem között négy Fejér megyeit is találhatunk: a székesfehérvár 67 Étterem & Bistrót, a velencei Kavics Grill Éttermet, a rácalmási Jankovich Kúria Wellness Hotel és Éttermet, valamint a dunaújvárosi Kiskohász Vendéglőt.
A tavaszi Országos Étterem Hét hétfőn kezdődött és vasárnap estig tart. Asztalt foglalni a limitált helyekre csak az esemény honlapján keresztül lehet a 3900 forintos top, a 4900 forintos prémium, vagy az 5900 forintos exkluzív besorolású kategóriákban. A menük minden esetben három fogásból állnak. A Fejér megyei helyek kínálata:
A székesfehérvári 67 Étterem & Bistro a legdrágább, exkluzív menüt kínálja. Választható előétel/levesek: Cékla, kecskesajt, mogyoró (V); Vichyssoise, füstölt lazac & kaviár; Fácán consommé, roppanós zöldségek, tortellini. Választható főételek: Gombával töltött ravioli, vargánya hab (V); Szivárványos pisztráng, karalábé, vajmártás; Borjú stefánia, füstölt zeller & pak choi; Zöldfűszeres nyúlgerinc, répa cannelloni & fodros kel. Választható desszertek: Kókusz, mangó, csokoládé; Kávé, tonkabab, narancs.
A 67 Étterem & Bistrót egyébként tavaly az Országos Étterem Hét vendégei a vidéki helyek közül a harmadik legjobbnak a választották a prémium kategóriában. Akkor a fehérvári vendéglőt csak a debreceni Ikon Étterem, és a legjobbnak talált nyúli Szél Fiai Fogadó és Cellárium előzte meg.
A Kavics Grill Étterem top kategóriájú menüvel vár mindenkit Velencén vasárnap estig. Választható levesek/előétel: Medvehagyma krémleves sajtos ropogóssal (V); Húsleves zöldséges-húsos darafelfújttal, petrezselymes olajjal; Zsályás libamáj pástétom pikáns házi szilvalekvárral, pirított kaláccsal. Választható főételek: Konfitált sertés tarja tejszínes-fehérboros gombamártással, pirított medvehagymás knédlivel; Roston sült csirkemelltrió medvehagymás-márványsajtos-vargányás zelleres burgonya pürével és grillezett jégsalátával; Harcsapaprikás kapros-juhtúrós galuskával. Választható desszertek: Házi somlói galuska; Túrógombóc vaníliás-fahéjas tejföllel; Meggyes pite, meggypálinkás meggyraguval.
A top besorolású mellett kifejezetten böjti menüt is lehet rendelni a rácalmási Jankovich Kúria Wellnes Hotel és Étteremben. Választható levesek/előételek: Sültburgonya krémleves, lencse, petrezselymes pirított beregi csirkemáj (L); Birsalmaleves, tepertőkrémes-hajdinás kenyér (G); Kacsa májkrém, szőlő, vajas kalács (G, L); Kimbap (szárított algába tekert rizs és zöldségek, karikákra szeletelve, szójaszósszal). Választható főételek: Mangalica szűz, sült hagymák, zellerkrém (L); Citromos-vajas pirított csuka, majonézes burgonya (L); Beregi sült csirke, zöldségfőzelék (L); Kukoricaprósza, kelkáposzta, kéksajt, mogyoró (L, V); Chapche (Koreai üvegtészta sertéshús csíkokkal és friss zöldségekkel sütve). Választható desszertek: Gesztenyekrém, josta lekvár, tejszín (L); Hajdina, körte, marcipán; Narancs, mogyoró, tejcsokoládé (G, L). Böjti menü: Sültburgonya krémleves, lencse, lágy tojás (L); Kukorica prósza, kelkáposzta, kéksajt, mogyoró (L); Hajdina, körte, marcipán.
Ugyancsak top kategóriájú menüvel várják a vendégeket vasárnap estig a dunaújvárosi Kiskohász Vendéglőben. Választható előételek/leves: ’Kiskohász’-ízelítő kétféle krémből, bagette-tel (V); Hideg-füstölt csülök tormahabbal; Savanyú-csípős leves. Választható főételek: Gorgonzolás tésztabatyuk rukkolával, sültpaprika-krémmel (V); Serrano sonkába göngyölt jércemell aszaltparadicsommal és mozzarellával töltve, habos burgonyapürével; Malaccsülök friss lecsóval és lángossal; Marhaszegy párolt zöldségekkel. Választható desszertek: Csokoládé-mousse torta; Kókuszos-vaníliás panna cotta, mandarinpürével (Cm, Lm, Gm).
A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, és Belgium, Luxemburg, Ausztria, Olaszország, Kína, valamint Szingapúr után 2011 óta Magyarországon is évente kétszer megszervezik.