6 hónapnál régebbi cikk

Télen is minden nap várja látogatóit a Bory-vár
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/Welcome Abroad
Télen is minden nap várja látogatóit a Bory-vár

Fehérvár egyik leghíresebb turisztikai látványosságát, az ország egyik legérdekesebb építményét alkotója, Bory Jenő szobrászművész negyven nyáron át építette.

Az idei télen sem zár be a Bory-vár, a téli nyitvatartás szerint hétfőtől péntekig 9 és 15 óra között, míg szombaton és vasárnap 9 és 16 óra között várják a látogatókat a Máriavölgy 54. szám alatt. 

December 24-26-ig és december 31-január 1-ig biztosan, valamint szélsőséges időjárás esetén, amennyiben a lépcsők jegesek és veszélyesek, előfordulhat, hogy zárva tartanak. 

Bory Jenő szobrászművész családjával korábban Budapesten lakott és az orvosok javasolták, ha lehet minél több időt töltsenek vidéken tiszta levegőn.

Ágoston Noémi, Bory Jenő dédunokája a Bory Jenő és Bory Jenőné Emlékérem novemberi átadásán idézte fel, hogy dédapja először egy présházat vásárolt meg az Öreghegyen, amit nyaralóvá épített át. Minderre azért volt szükség, mert ikerlányai születtek, (Klári és Lili) ami akkoriban ritka volt és különösen kellett ügyelni az egészségükre. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek