4 hónapnál régebbi cikk

Óriási karácsonyfával tért vissza Székesfehérvár kedvenc ünnepi erkélye
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Óriási karácsonyfával tért vissza Székesfehérvár kedvenc ünnepi erkélye

A Széna téri panelház tizedeik emelete úgy ragyog, mint talán még korábban soha. A 4 méteres karácsonyfát saját kezűleg készítették, vakondhálóra rögzítették és egy teljes napig dolgozott rajta a család.

Messziről is jól látható, hatalmas karácsonyfával tért vissza egy év kihagyás után Székesfehérvár kedvenc karácsonyi erkélye. A Széna téri tízemeletes legfelső szintjén pompázó dekoráció még messze nincs kész, december 24-ig folyamatosan tervezik a bővítést Gyarmati Bálinték. 

„Arra gondoltunk, hogy ha már kimaradt egy év, mutassunk valami újat, amit még nem csináltunk” – mondta lapunknak a nyár végén Washingtonból hazatérő erkélydekoráló, aki azt is elárulta, hogy konkrét koncepció húzódik meg a folyamatosan készülő díszítés mögött.

„A karácsony szellemét és a telet próbáljuk meg minél inkább egy képbe zárni a feldíszített karácsonyfával és körülötte a hópelyhekkel. Ezt a szálat visszük tovább a következő napokban kisebb képek formájában az erkély melletti ablakon és az épület másik oldalán is” – mondta Bálint a tervekről.

A jókora karácsonyfát nem készen vásárolták, hanem saját kezűleg készítették. Egy hatalmas vakondhálóra rögzítették a dekoráció elemeit, amit az erkély és a ház fala tart fixen. A több száz méterről is jól látható, esténként kivilágított karácsonyfa 4 méter magas, elkészítéséhez Bálint becslései szerint összesen 100-120 méter fénycsövet, valamint fényfüzért használtak fel, és advent első vasárnapján kora reggeltől estig azon dolgoztak, hogy kész legyenek gyertyagyújtásra.

A teljes kompozíció lehet, hogy már december 22-re elkészül,  de legkésőbb szentestéig minden a helyére kerül. Úgy tervezik, hogy január 5-6-ig biztosan nem is bontják le.

A tavalyi kivilágítatlan erkélyről és ennek okairól itt írtunk:

Kapcsolódó
Miért nincs kivilágítva idén a Széna téri karácsonyi erkély?

Elmaradt idén az ünnepi fényorgia a Széna téri tízemeletes ház legfelső emeletén. A székesfehérvári karácsonyi erkély nem az egekbe szökő rezsiárak, hanem egészen más miatt maradt dekoráció nélkül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek