4 hónapnál régebbi cikk

Adj egy ötös program a Barátság Moziban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ferenczy-Nagy Levente
Adj egy ötös program a Barátság Moziban

Közös filmvetítésen vettek részt az Arany János EGYMI és a Hétvezér Általános Iskola diákjai a Barátság Moziban az Adj egy ötöst program keretében. A program célja, hogy a gyerekek minél elfogadóbbak legyenek az autizmussal élőkkel.

Gyereksereg lepte el csütörtökön a Barátság Mozit. Az Adj egy ötöst érzékenyítő program keretében közös filmnézésen vettek részt Arany János EGYMI autizmussal élő Vörösmarty Iskolába kihelyezett tagozatának és a Hétvezér Általános Iskola gyerkőcei. A programsorozat minden alkalommal közös játékkal indul, hogy a kisdiákok közelebbről megismerhessék az autista társaik érzéseit. 

A filmvetítés előtt közös játékra hívjuk a gyerekeket, itt megtanulják, hogy lehet kérdezni, segíteni egymásnak - Mondta el Máté Tóth Magdolna, a Hétvezér Általános Iskola konduktor fejlesztő pedagógusa.

Június 9-én, az autizmus világnapján már közös játékon vehettek részt a két intézmény növendékei. Dömötör-Horváth Veronika nagyon jó kezdeményezésnek tartja a programot, hiszen így a gyermekek időben megérthetik, milyen hétköznapi kihívásai vannak a különleges képességű társaiknak, de a nehézségek ellenére nem is annyira különböznek egymástól.

A kicsik a vetítés előtt megismerkedhettek a vetítővel és a hangtechnikával is, majd a Szárnyalj című kínai animációs mesét nézték meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek