3 hónapnál régebbi cikk

Mesterek és tanítványok a Szent István Művelődési Házban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ferenczy-Nagy Levente
Mesterek és tanítványok a Szent István Művelődési Házban

Mesterek és tanítványok címmel nyílt kiállítás a Szent István Művelődési Házban. A tárlatot a Székesfehérvári Kézművesek Egyesület által szervezett kézműves szakkörökön résztvevő tehetségek munkáiból állították össze.

Szombaton délelőtt átadták a székesfehérvári kézművesek szakkörein készült munkákból álló tárlatot. A kiállítás megnyitója a Zentai Úti Általános Iskola tanulóinak zenés-énekes produkciójával kezdődött. Az iskola tanulói már fontos részét képezik az egyesület életének, hiszen folyamatos gyermek foglalkozáson vehetnek részt a kicsik és nagyok. 

"25 éves jubileumot ünnepeltünk, kiállítással mutatkoztunk be itt a város előtt, aztán jött a betlehemi kiállítás, amire rekordszámmal kaptunk pályázatot, és most itt van ez a harmadik tárlat, amin a 2013 óta működő szakkörök munkáit mutatjuk be" - mondta el Szenczi Jánosné a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke.

11 évvel ezelőtt az egyesület mindössze négy szakkört tudhatott magáénak az egyesület, de ez a szám mára megháromszorozódott, hiszen összesen 12-13 felnőtt, és egy gyermekfoglalkozás közül választhatnak az érdeklődők, de még így is terveznek újabbakat indítani a jövőben.

A székesfehérvári kézművesek részletes programjait, és azok feltételeit az egyesület honlapján találják az érdeklődők. A Hagyomány - Érték – Örökítés program keretében szervezett kiállítás január 26-ig megtekinthető a Szent István Művelődési Ház, Szent Cecília kiállítótermében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek