2 hónapnál régebbi cikk

A dobogó a cél: sajtótájékoztatót tartott Horváth Roland és az Alba Fehérvár KC
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/albafehervarkc
A dobogó a cél: sajtótájékoztatót tartott Horváth Roland és az Alba Fehérvár KC

Három távozót, két szerződéshosszabbítást, valamint két új érkezőt jelentett be csütörtökön az Alba Fehérvár KC. Az új igazolásokkal és a már meglévő fiatal tehetségekkel szeretnének a tabella első felén elhelyezkedni a fehérváriak a 2024/25-ös szezonban.

Az Alba Fehérvár KC 7. helyen áll a bajnokságban, és a szezon felénél három fiatal távozó játékos után, két rutinos kézilabdázóval erősödött, jelentette be Horváth Roland vezetőedző. A tréner olyan játékosokat szeretett volna csapatában látni, akik tapasztalatukkal és mentalitásukkal példát tudnak mutatni, valamint tudásukat átadni a fiatalok számára, ezzel is segítve fejlődésüket. Úgy véli, a Dunaújvárostól érkező 25 éves portugál átlövő, Débora Solange és a Budaörstől visszatérő, fehérvári nevelésű jobbszélső, Szabó-Májer Krisztina megfelelőek lehetnek ezekre a szerepkörökre.

Olyan kézilabdázókat kerestem, akik akarnak fejlődni. Olyat, aki fizikumban is megfelel a mostani elvárásoknak. Olyan fiatal játékosokat, akikkel előrébb tudunk lépni. Úgy gondolom, hogy nem voltak rossz választások, aki meg itt volt régen Fehérváron az úgy gondolom, hogy jó szívvel jön vissza - mondta el a szakember.

Január elejétől Szabó Kitti, az Érd és az MTK csapatát is megjáró, 24 éves junior világbajnok is az Alba keretét erősíti, aki már 4 meccsen is bizonyíthatott. Az irányító elmondása szerint előrelépés lehet a Fehérvár karrierjében.

A sajtótájékoztatón két szerződéshosszabbítást is bejelentett a kék-fehér alakulat. A szintén saját nevelésű átlövő, Utasi Linda 1 évre, az ukrán irányító Tamara Smbatian további 2 évre írt alá városunk női kézilabdacsapatához. Az Albának még 13 meccse van a 2023/24-es szezonban, legközelebb a Bajnokok Ligája csoportkörből továbbjutó DVSC csapata ellen lépnek pályára Debrecenben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek