2 hónapnál régebbi cikk

Díjazták a jégkorongozó gyerekeket
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Díjazták a jégkorongozó gyerekeket

Négy U12-es korosztályú játékost díjaztak az idei Ocskay bálon, akik mindannyian az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián pallérozódnak. Az Ifjabb Ocskay Gábor Alapítvány díját csak olyan gyerekek nyerhetik el, akik a sport mellett tanulmányaikban is jeleskednek.

Az ifjabb Ocskay Gábor Jégkoron Akadémia növendékei közül a legtöbben profi hokisok szeretnének lenni, ehhez természetesen rengeteg munkára és kitartásra lesz szükségük. Elkötelezettségből azonban nincs hiány a kemény munka és kitartás pedig gyümölcsöző lehet. A gyerekek közül négyet, az idén hatodik alkalommal megrendezett Ocskay-bálon is díjaztak teljesítményük és szorgalmuk elismeréseként.

"Az akadémia legügyesebb, legjobban tanuló játékosait díjaztuk. Idén, a tavalyi évhez hasonlóan egy ösztöndíj programot indítottunk el, amiből sportfelszerelést tudtak a gyerekek vásárolni, mindemellett a másik célunk az, hogy a Fejér megyei gyermekotthonokat támogassuk. Nagyon örülök neki, hogy a martonvásári gyermekotthonba azóta már el is tudtuk juttatni az emeletes ágyakat, illetve még további dolgokat is veszünk a befolyt adományokból" – mondta el Ocskay Zsuzsanna, az Ifjabb Ocskay Gábor Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A díjazott gyerekek kiválasztásában az U12-es csapat edzőinek is jelentős szerepük volt. Sofron Ádám, az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia edzője elmondta, hogy a gyerekek nagyon sokat edzenek, rengeteg tornán és mérkőzésen vesznek részt, ahol kiemelkedőt nyújtanak, de van még egy szempont, ami talán még az előbbieknél is fontosabb.

"A tanulmányi eredményük is megfelelő volt.  4.5 fölött kell legyen az átlag, szóval abszolút megérdemlik. Próbáljuk őket arra motiválni, hogy a tanulás nagyon fontos a jégkorong mellett is, sőt ebben a korban még abszolút fontosabb is, mint a sport" – fogalmazott Sofron Ádám.

Az Akadémia díjazottjai az idei évben Kerényi Dániel, Viniczai Zsombor, Sábián Kristóf és Bálint István lettek.

"Sokat járok edzésre, mindent beleteszek a jégkorongba. Mikor hazamegyek, akkor is csak a jégkorongon jár az eszem, mindig kimegyek lőni, nem telefonozok olyan sokat szóval igazából ennyi" – mondta Bálint István, az U12-es csapat játékosa.

Egy másik díjazott, Sábián Kristóf azt is elárulta, hogy milyen felszerelésre költötte a díjazással járó ötvenezer forintot.

"Már vettem belőle egy korcsolyát és erre költöttem" – árulta el Sábián Kristóf.

A gyerekek első sorban profi jégkorongozók szeretnének lenni, céljaik eléréséhez pedig mindenképpen plusz motivációt jelenthetnek a sport-és tanulmányi teljesítményük megbecsülésére szolgáló elismerések.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek