2 hónapnál régebbi cikk

Félidőben – Megtartották az idei év első előadását az MCC új helyszínén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Félidőben – Megtartották az idei év első előadását az MCC új helyszínén

Félidőben, a német kormány kétéves teljesítményértékelése címmel tartották meg az MCC soron következő előadását. Az új helyre költözött Mathias Corvinus Collegium idei első előadója Bauer Bence volt.

A német kormány gazdasági, politikai és társadalmi nehézségeit ismerhették meg azok, akik ellátogattak a Mathias Corvinus Collegium soron következő előadására. Bauer Bence, az MCC Magyar-Német Intézetének igazgatója a németországi konfliktusokról mesélt a résztvevőknek.

 "Németországban nagyon sok a társadalmi frusztráció, társadalmi mozgás és konfliktus. Ezek a konfliktusok javarészt a migráció által kerültek napirendre. Az elhibázott migrációs politika, az elhibázott energiapolitika és természetesen azok a kérdések amelyek megosztják a németeket"- mondta el Bauer Bence.

Az érdeklődők egyebek mellett válaszokat kaphattak arra is, hogy vajon kitart-e a ciklus végéig a hárompárti koalíció, és akar-e a német társadalom előrehozott választásokat.

A következő előadás február 29-én lesz, ekkor Kiss Rajmund, az MCC diplomáciai műhelyének vezetője várja majd az érdeklődőket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek