2 hónapnál régebbi cikk

Nyílt nap volt az Alba Arénában
·MultimédiaAlba Aréna·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Nyílt nap volt az Alba Arénában
·MultimédiaAlba Aréna·Utolsó frissítés: undefined

Megnyitotta kapuit az új székesfehérvári multicsarnok, amely többek között a Hydro Fehérvár AV19 mérkőzéseinek helyszíne lesz. Pénteken délután már bejárható volt a csarnok, hétvégén pedig találkozni lehet a játékosokkal és folytatódnak a nyílt napok.

Többszázan érkeztek az Alba Aréna nyílt napjára pénteken. A délután folyamán a látogatók megtekinthették a közönségforgalmi tereket, a lelátókat és a hazai csapat öltözőjét, valamint lehetőség volt az április 19-20-i nyitómérkőzés jegyeinek megvásárlására is.

A jégalapú multifunkciós csarnok a jégkorongmeccsek mellett kosár- és kézilabdamérkőzéseknek adhat majd otthont, illetve színházi előadásokat és koncerteket is szerveznek majd itt a jövőben. Bárdos Péter, a Székesfehérvári Közhasznú Alapítvány műszaki vezetője elmondta, az alapvetően 5900 férőhelyes létesítmény további 2200 székkel bővíthető.

"Több mint 21 000 négyzetméternyi alapterületű az épület, pincéből, földszintből, emeletből és egy tetőtérből áll. Alapvetően a pincében technikai berendezések vannak, de koncertek alkalmával a látogatók részére is nyitva áll majd, valamint a büfé is itt található, illetve a közönségkorcsolyához, ami májustól lesz, ott lehet átöltözni majd. A tetőtér alapvetően üzemi terület, nem látogatható" - mondta el a Fehérvár Televíziónak Bárdos Péter, a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

A nyílt nap programjai szombaton tovább folytatódnak, kora délután pedig a Fehérvár AV19 játékosaival is találkozhatnak a látogatók.   

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek