2 hónapnál régebbi cikk

A mesterséges intelligenciáról tartanak előadást Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/Omid Armin
A mesterséges intelligenciáról tartanak előadást Székesfehérváron

Székely Levente és Radnai Fanni szerdai előadására a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A mesterséges intelligencia társadalmi hatásairól lesz szó az AI – ÁLLJ! című előadáson február 28-án az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában. A szerdán 17 órakor kezdődő eseményen Székely Levente, az MCC Ifjúságkutató Intézetének igazgatója, az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskola Szociológiai Műhelyének vezetője és Radnai Fanni, az MCC Ifjúságkutató Intézetének junior kutatója járja körül a témával kapcsolatos kérdéseket.

Az utóbbi évtizedekben megfigyelhettük, hogy a digitalizációnak jelentős hatása volt (és továbbra is van) a társadalomra, és abban elsősorban az ifjúsági kultúrára. A közelmúltban felszínre bukkanó, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó fejlesztések nyomán sokan beszélnek új paradigmáról, és sokan már a bőrükön is érzik a változásokat. A rekordsebességű fejlődéssel kapcsolatban azonban sok figyelmeztetés is napvilágot látott, egyik-másik nem várt helyről jött. A digitális világ olyan úttörői is, mint Elon Musk folyamatosan a mesterséges intelligencia veszélyeire hívják fel a figyelmet.

  • Kell-e aggódnunk, vagy aggódnak-e a fiatalok a mesterséges intelligencia térnyerése miatt? 
  • Mit jelent már most, és mit jelenthet a AI-megoldások elterjedése a társadalom és a fiatalok szempontjából?
  • Már a robotos sci-fik világának küszöbére tettük a lábunkat?
  • Mi lesz az emberrel, ha a gép gyorsabban, jobb minőségben és kreatívabb megoldásokat alkalmazva végzi el a feladatokat?

Ezekre a kérdésekre is választ kapnak mindazok, akik meghallgatják Székely Levente, az MCC Ifjúságkutató Intézetének igazgatója, az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskola Szociológiai Műhelyének vezetője és Radnai Fanni, az MCC Ifjúságkutató Intézetének junior kutatója előadását február 28-án, szerdán.

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek