4 hónapnál régebbi cikk

Sok lesz az eső, de napsütésre is lehet számítani a hétvégén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Sok lesz az eső, de napsütésre is lehet számítani a hétvégén

Pénteken megszűnik a csapadék, majd vasárnap, a nap második felében ismét többfelé ered el az eső. Pénteken és szombaton hajnalban még gyenge fagyra kell készülni, de napközben egyre melegebb idő várható, a hét utolsó napján napközben már 13-19 Celsius-fok közötti csúcsértékekre kell készülni.

Pénteken napközben lassanként, délutántól, estétől gyorsabb ütemben szakadozik, gomolyosodik, majd csökken a felhőzet, de kora estig helyenként még lehet gyenge csapadék. A délkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg átmenetileg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-12 fok között valószínű.

Szombaton a ködfoltok megszűnése után közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, helyenként előfordulhat eső, zápor. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a délkeleti szél. Hajnalban általában mínusz 1, plusz 4 fok várható, de a szélvédett északkeleti vidékeken hidegebb lehet. Kora délutánra 10-15 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre kell számítani. Néhol, a nap második felétől több helyen elered az eső, záporeső. A déli, délkeleti szél sokfelé megerősödik. Hajnalban általában 2-7 fok várható, de a szélvédett északkeleti körzetekben hidegebb lehet. Kora délután többnyire 13-19, északkeleten helyenként csak 9-12 fok lehet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek