3 hónapnál régebbi cikk

Fontos meccset nyert a MÁV Előre, kikapott az AFKC
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre Foxconn
Fontos meccset nyert a MÁV Előre, kikapott az AFKC

Kedden két székesfehérvári élcsapat is bajnoki mérkőzésen lépett pályára. A Loki férfi röpisei nagy csatában hozták a papírformát, a női kézisek pedig nem tudták azt cáfolni, simán kikaptak hazai pályán a címvédőtől.

Remekül kezdett, 2-1-ra vezetett, ám végül mégis csak egy igazi egylabdás mérkőzésen tudta behúzni a 3-2-es győzelmet a Kecskeméti RC vendégeként a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Extraliga negyeddöntőjének második összecsapásán, így 2-0-ra vezet összesítésben az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Az első és a második szettet is magabiztosan húzta be a kedd esti mérkőzésen a fehérvári gárda, bár egyik sem volt sétagalopp a Loki számára, kontrollálni tudta a történéseket, az első szettben 17-22-nél már nem ronthatta el, a másodikban pedig 21-20 után szerzett 4 pontot zsinórban.

A folytatásban aztán egyre jobban reagáltak a hazaiak a MÁV Előre kiismerhető taktikájára, amelyen nem nem tudott vagy akart változtatni, ezzel is megkönnyítve a KRC dolgát, amely a két 25-22-re elbukott játszmát követően a következő kettőt 25-21-re és 25-19-re megnyerte!

A minden eldöntő szettre már a vendéglátók kerültek lélektani előnybe, de a MÁV Előre összekapta magát, és remeklő, csak ebben a játékrészben 7 pontot szerző Pesti vezetésével 16-14-re csak be tudták húzni ezt a rendkívül fontos összecsapást.

Összességében Pesti 26 ponttal lett a mezőny legeredményesebbje, de csapattársa, Redjo Koci 25 egysége is igencsak kiemelkedőnek számít, miként Janke 12 pontja is nagyon kellett a szoros, de fontos győzelemhez.

Omar Pelillo vezetőedző tehát a második meccsét is sikerrel vette új csapatával, ám ahhoz, hogy a harmadik is meglegyen, amely már az elődöntőt jelentené alakulatának, ahhoz állandósítani kell a koncentrációt és a taktikai repertoáron is bővíteni szükséges, különben nagyon nehéz lesz behúzni a VOK-ban pénteken (március 22) este 20.00 órakor kezdődő mérkőzést.

Ahogy az elmúlt 20 évben szinte mindig, ezúttal sem tanúsított nagy ellenállást a topfavorit Győri Audi ETO KC ellen az Alba Fehérvár KC a női kézilabda NB I-ben, így a zöld-fehérek megerőltetés nélkül nyertek idegenben is 37-21-re. 

Az első gólt a norvég világbajnok Brattset szerezte a zöld-fehérek részéről, már az első támadásból, a különbség pedig egyre csak nőtt, a hazai alakulat az első 24 másodpercet követően mindvégig hátrányban volt. AFKC az első játékrészben legalább hellyel-közzel tudta követni az ETO tempóját, a félidei 11-16 vállalható különbség volt, sőt, a folytatásban rögtön 12-16-ra zárkózott fel az éppen győri nevelésű kölcsönjátékos, Kövér Luca révén az AFKC, de aztán egyre jobban szétnyílt az olló bő 10 perccel később már tíz volt közte, és végül a BL-negyeddöntőre hangoló győriek simán érvényesítették a papírformát 16 gólos különbségű sikerükkel.

A fehérvári hölgyek közül Szabó Kitti 5, Smbatian 4 góljáért, a kapuban pedig Tóth Nikolett 33 %-os védési hatékonyságáért dicsérhető, a többiek igyekeztek, de nem tudtak sokat hozzátenni az összképhez.

A kapuban Tóth mellett lehetőséget kapott az új orosz igazolás, Kayumova, de 23 lövésből csak kettőt tudott hárítani, ami kifejezetten gyenge mutató. Nyilván ennél többet tud és fog is mutatni majd a folytatásban, amely legközelebb éppen az egyik legfőbb rivális, az MTK elleni idegenbeli rangadót jelenti majd, március 28-án, 18.00 órakor. Az Alba 12 ponttal jelenleg a 10., az MTK 13 egységgel a 8. helyen áll, így ez a fővárosi mérkőzés rendkívül fontos lesz Horváth Roland csapata számára, ha nem szeretne  a kiesőzónába csúszni, amely jelenleg 3 pontra van már csak a fehérvári csapattól.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek