1 hónapnál régebbi cikk

Régi bélyegek mesélnek az iskolában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Régi bélyegek mesélnek az iskolában

Folytatódik a Bélyegek az iskolában sorozat. A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör legújabb időszaki tárlata a Németh László Általános Iskolában nyílt meg. 

 Régi mesék elevenednek meg többek között a bélyegeken a Németh László Általános Iskolában. A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör most ebbe az intézménybe hozta el tárlatát. A cél, hogy az iskolai kiállításokon keresztül megismertessék a gyerekekkel a bélyegeket. 

"Úgy gondolom, hogy lehetőséget adunk arra, hogy megismerjék a bélyeget a gyerekek, hiszen nem találkoznak a napi életben vele. 30 évvel ezelőtt azért levelet adtunk fel, amikor elmentünk a táborba. Ha a kedvesünknek írtunk levelet, vagy képeslapot, ugyanúgy bélyeget tettünk rá, feladtuk a postán. Tehát ma már a gyerekek ezzel nem találkoznak az elektronika világában. Én inkább annak a jelentőségét érzem, hogy láthatnak, közelébe kerülhetnek és megismerhetik, hogy mi a bélyeg"-mondta el  Laczi Zoltán, a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör elnöke. 

A Németh László Iskolában a paravánok előtt állva sok mindent fel lehet fedezni a bélyegeken. Az intézmény igazgatója szerint már az ajándék, hogy a diákok láthatják a régen oly sokat használt postai bélyegeket. 

"Nem vagyok benne biztos, hogy minden gyerek találkozott már a bélyeggel, a bélyeg fogalmával. Gyönyörű ez a kiállítás, a mesét hozza be közéjük, és egy régi szórakozást, élvezetet próbál bemutatni, hogy milyen örömet tud okozni a bélyeggyűjtés, a bélyeg öröme"- mondta el Ollé Ferencné, a Németh László Általános Iskola igazgatója.

A Németh László Általános Iskolában a tárlat két részből áll. A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör egyrészt elhozta a tavalyi Petőfi 200 elnevezésű bélyegválogatást, másrészt a diákokat érdeklő mesékről szóló anyaggal készültek. A kiállítást június elejéig tekinthetik meg a diákok és szülők az intézményben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek