1 hónapnál régebbi cikk

Stílus, divat: menyasszonyi ruhatrendek 2024-ben
·Stílusesküvő·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szabó Eszter Timea
Stílus, divat: menyasszonyi ruhatrendek 2024-ben
·Stílusesküvő·Utolsó frissítés: undefined

Hercegnős, díszes, letisztult, elegáns? Mi a 2024-es trend? A tökéletes menyasszonyi ruhát kerestük a nagy napra Székesfehérváron.

A menyasszonyi ruha kiválasztása mindig az egyik legfontosabb kérdése a nagy nap szervezési folyamatának. A hölgyek izgatottan keresgélik a számukra tökéletes darabot. A Fehérvár Televízió magazinműsorában, A menyasszony barátnője ötödik adásában Kovács Kata ceremóniamesterrel éppen ezért annak jártunk utána, milyen trend hódít ma az esküvői ruhák piacán.

Álomba illő, hófehér, habos-babos, királylányos ruha – legtöbben erre asszociálnak akkor, ha a menyasszonyi ruhákról beszélünk. Pedig ma már egyre szívesebben választják a házasulandók a letisztult, egyszerűbb fazonokat is – tudtuk meg Németh Anitától , a székesfehérvári Elizabeth Esküvői és Alkalmi Ruhaszalon tulajdonosától. Különösen divatosak a tüllös, csipkés darabok, a fátyol pedig elengedhetetlen kiegészítő a polgári és egyházi ceremóniák, valamint a jegyespár kreatív fotózása alatt.

A fehér színű menyasszonyi ruhák ma már nem feltétlenül divatosak, korszerűbb, keresettebbek az ekrü és a nude, azaz a krémszínű és a testszínű modellek, ezek néhány árnyalattal, de eltérnek a hófehértől.

A fazont tekintve megmaradtak a hercegnős, abroncsos, díszes menyasszonyi ruhák is, de tarolnak a testhez simuló vagy éppen a harang alakú ruhaköltemények, ezek a legkeresettebb esküvői ruhák ma, melyek lehetnek gombos vagy épp cipzáros darabok is, a fűzős ruhakölteményeket már csak kevésbé keresik a hölgyek.

Ami a kiegészítőket illeti: a kesztyű már jó néhány éve nem divat. Ám örökérvényű, hogy a ruhaválasztásnál a menyasszony egyénisége a legfontosabb. Az ara jellemvonásait a kényelemhez és az esztétikához társítva harmóniát érünk el, és ez minden esetben összhangot sugároz. 

Ma már egyre többen váltanak táncruhára a ceremóniát követően. Az egy lazább, kényelmesebb, rövidebb darab, legtöbbször a vacsorát megelőző meglepetéstáncnál is ezt viselik a menyasszonyok.

A menyecskeruhákat illetően számos színből választhatunk kedvünkre, de még mindig nagy sláger a piros szín, valamint a magyaros, rövid szoknyás stílust is szívesen választják a menyasszonyok az éjféltől induló bulihoz.

Keddi adásunk már elérhető a Fehérvár Televízió YouTube-csatornáján, de hétről hétre hírt adunk adásainkról az fmc.hu oldalon és a Fehérvár Hetilapban is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek