1 hónapnál régebbi cikk

Szinte fékezés nélkül rohant a kocsisorba egy autós az M7-esen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/MKIF Zrt.
Szinte fékezés nélkül rohant a kocsisorba egy autós az M7-esen

A Közút forgalomfigyelő kamerája rögzítette a balesetet.

Tárnok közelében szinte fékezés nélkül hátulról rohant bele egy szinte álló kocsisorba egy sofőr az M7-es autópályán - a balesetet a Közút forgalomfigyelő kamerája rögzítette. Azt írják, az autó mozgásából az látszik, hogy az utolsó pillanatban ugyan a sofőr fékezett, de - a felvétel alapján - nem tudta eldönteni, hogy a korábban elvesztett párszáz méter féktávot, melyik sávban pótolja. A sofőr először a külső sáv felé vette az irányt, majd visszahintáztatta a belső sáv felé az autót.

Azért, hogy elkerülje a balesetet, elrántotta a kormányt megint a külső sáv felé, de sajnos így is elkapta az ott haladó autó hátulját, amit előbb a belső, majd a külső szalagkorlát felé lökött, ő maga pedig a belsőnek ütközött.

A "mutatvány" és a követési távolság hiánya miatt, sokaknak kellett vészfékezniük, hogy ne történjen újabb ráfutásos baleset. A szakemberek szerint a legnagyobb probléma az, hogy vezetés közben figyelmetlenek a sofőrök, sokan megszokásból vezetnek - ez a leggyakoribb balesetet kiváltó ok az autópályákon. Egy nemzetközi felmérés pedig azt mutatta ki, hogy az autósok egyharmada nem az utat figyeli vezetés közben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek