A magyar költészet napján már nagy az izgalom a Versünnep döntőseiben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
A magyar költészet napján már nagy az izgalom a Versünnep döntőseiben

Április 13-án, 14 órai kezdettel a Városháza Díszterme ad otthont a XIV. Fehérvári Versünnepnek. A versmondó verseny iránt az idén hatalmas érdeklődés volt, közel negyvenen jelentkeztek a tehetséggondozó programra a székesfehérvári és az egyházmegye intézményeiben tanuló középiskolások közül. 

Idén több mint negyven ifjú versmondó jelentkezett a XIV. Fehérvári Versünnepre, akik közül tizenketten jutottak be az áprilisi döntőbe. A fiatalok március eleje óta mentorok segítségével készülnek az április 13-i döntőre.

A költészet napjához érkezve a versenyzőkben már bizonyára buzog már a bizonyítási vágy, hiszen az április 11-i dátum azt is jelzi, hogy mindössze két napjuk van már csak vissza a versmondóknak a végső megmérettetésig.

„A szombati döntő mindenképpen tartalmaz majd tartalmas pillanatokat. Én már láttam a verseket, amikkel a fiatalok készülnek a végső megmérettetésre, és nagyon sokrétű az a paletta, amit felvonultatnak majd a versenyzők. A kortárs költőktől indulva, egészen a reformkorig ugrunk majd vissza az időben. Érdemes lesz ezt élőben is végig követni a helyszínen. Várunk mindenkit, hogy együtt szurkoljunk, szorítsunk a döntőn a fiataloknak”- biztatott a döntőn történő részvételre Látrányi Viktória, a Fehérvári Versünnep háziasszonya. 

A döntő megmérettetésen a zsűri elnöke ezúttal is Kubik Anna lesz. A tagok közt pedig Závodszky Noémi, Bobory Zoltán, és Tornyai Gábor atya mellett értékeli majd a fiatalokat Vakler Lajos is, a Fehérvár Televízió szerkesztő- műsorvezetője, aki megköszönte a tanárok és a mentorok munkáját is, akik segítették a tehetséges fiatalok felkészülését az elmúlt időszakban.

A Fehérvári Versünnep döntőjét élőben szombaton délután kettő órától tekinthetik meg az érdeklődők a Városháza dísztermében. A végső megmérettetésről készített felvételt pedig április 21-én, vasárnap láthatja majd mindenki a Fehérvár Televízióban. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek