Nyílt nappal ünnepli születésnapját a Sóstó Vadvédelmi Központ vasárnap
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Nyílt nappal ünnepli születésnapját a Sóstó Vadvédelmi Központ vasárnap

2022-ben nyitotta meg kapuit a Sóstó Vadvédelmi Központ, az azóta eltelt idő alatt közel 1500 állaton segítettek. Április 21-én, vasárnap 10.30-tól születésnapi nyílt napot tartanak, ami egy igazi családi program lesz, sok-sok érdekességgel.

Április 21-én, vasárnap 10.30 és 16.00 óra között tartanak a születésnapi nyílt nap programjai. 10.30, 12.30 és 14.30 órakor körbevezetés indul a létesítményben, ahol a résztvevők megismerik az éppen gondozás alatt álló vadállatok történetét. 11.00 órakor kezdődik a Vadonleső című előadás, melynek középpontjában az év emlőse, a vadmacska áll, majd 13.30 órakor Lendvai Gábor tart előadást Az év fajai 2024 címmel.

Standokon mutatkoznak be az állat- és természetvédelmet támogató, a természettel összefüggően munkálkodó különböző szervezetek, intézmények, alapítványok. Kedvező időjárás esetén egész nap madárgyűrűzési bemutatóval készül a Magyar Madártani Egyesület, és érdemes a napot összekötni a Sóstó Székesfehérvár tanösvény meglátogatásával is, mert sok csodás dolgot láthatnak a kirándulók. 

Érdemes a látogatást összekötni a Sóstó Tanösvényen egy sétával, mert ilyenkor tavasszal sok csodás dolgot lehet megnézni a város lüktető zöld szívében sétálva.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek