Mesélnek a kiskertek: újra óvodások kertészkednek a Zichy ligetben
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu/Bácskai Gergely
Mesélnek a kiskertek: újra óvodások kertészkednek a Zichy ligetben

Ismét birtokba veszik a Zichy ligetet a mesés kiskertek. Az óvodás csoportok, a Városgondnokság jóvoltából, az óvónénik segítségével varázsolják majd mesés hangulatúvá a növények kis birodalmát.

Immár ötödik alkalommal ad otthont a Zichy liget a mesés kiskerteknek. Az óvodások által, az óvónénikkel együtt kreált alkotások érdekessége, hogy a gyerekek egy-egy kedvenc meséjét keltik életre.

"Kétszáznyolcvan gyermek jelezte a részvételét, ez azt jelenti, hogy folyamatosan cserélődni fognak a gyerekek a csoportokba, ők építik a kiskerteke. Közel hatvan óvodapedagógus fogja segíteni a gyerekeket, illetve a szülők és a testvérek is el fognak jönni, hiszen ilyenkor mindenki szurkol a gyerekeknek" – árulta el Deák Lajosné, önkormányzati képviselő.

Hahn-Poszmik Réka, a Városgondnokság kertészeti divízióvezető helyettese kiemelte, hogy a Mesés kiskertek program azért is nagyon fontos a gyermekek számára, mert felhívja számukra a figyelmet a környezettudatosságra és a növények fontosságára.

„Kitalálták, hogy mi az elképzelésük, és ezt megvalósítják növényekkel, illetve kellékekkel. Amit kértünk, hogy a kellékek újrahasznosítottak és környezetbarát anyagból legyenek, ne legyen benne műanyag. Ha utóbbi mégis van, akkor az újrahasznosított legyen. A környezettudatosság, ami nagyon fontos a kicsiknek, hogy tanulják,tanulják, tanulják” – mondta el Hahn-Poszmik Réka.

A Mesés kiskertek program május 17-én, pénteken délután négy órakor kezdődik, ekkor az óvodás csoportok egy órán keresztül fogják készíteni alkotásaikat, amelyek két hétig lesznek láthatóak a Zichy ligetben, ezután pedig az óvodák udvarára költöznek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek