2 hónapnál régebbi cikk

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és minden nap 8 és 19 óra között várja a vendégeket. Az üzemeltető Városgondnokság ebben az évben nem emeli a belépőjegyek és bérletek árait.

A nyitás előtt számos karbantartási munkálatot kell elvégezni a medencéken és az élményelemeken, továbbá a hatósági előírásoknak való megfeleléshez is több feladat áll az üzemeltető előtt.

Az öltözők és vizesblokkok tisztasági festése és a szekrények zárjainak javítása ebben az évben is megtörténik, és több helyen a térköves burkolatot is javítják. A csúszda felső részére napvitorla kerül a várakozók és a felügyelők körülményeit javítva. Nyitás előtt pedig a teljes strand zöldfelület-fenntartási és takarítási munkái elkészülnek.

Fontos feladat, hogy a csúszdarendszer minősítését évente szükséges megújítani. A medencék feltöltése után kötelezőek a laborvizsgálatok és a hatósági ellenőrzések, ezt követően indulhat a szezon.

A strand megnyitása után hétköznapokon a kinti úszómedencében 12 óráig edzések is folynak majd, de ekkor is lesz mindig szabad vízfelület. Az uszoda fedett épülete augusztus 3-án éves karbantartás céljából leáll, ebben az időszakban 14 óráig használhatják majd a sportolók a kinti úszómedencét, hétvégeken viszont kizárólag a strandolni vágyóké az egész vízfelület a teljes nyitvatartás alatt.

A strand egészen 2024. szeptember 1-jén, vasárnapig lesz majd nyitva. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek