2 hónapnál régebbi cikk

Jelentősen nőtt az eladó ingatlanok száma a Velencei-tónál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Jelentősen nőtt az eladó ingatlanok száma a Velencei-tónál

A Velencei-tó mellett 9 százalékkal több lakóingatlan került eladósorba, az árak pedig két százalékkal kerültek feljebb tavaly májushoz képest.

A nyaralók piacán sokkal nagyobb lett a választék az elmúlt évekhez képest - írja az ingatlan.com legutóbbi elemzésében. Országosan több mint 11 ezer eladó lakóingatlan található a nyaralóövezetek part menti településein, ami tavalyhoz képest 8 százalékkal, 2022 májusához képest pedig több 40 százalékkal nagyobb kínálatot jelent.

A Velencei-tó melletti két településen - Gárdonyban és Velencén összességében 9 százalékkal nőtt a kínálat. Gárdonyban tavaly májushoz képest 4 százalékkal több ingatlant szeretnének eladni a tulajdonosok 774 ezer forintos négyzetméteráron. Ugyanakkor Velencén jóval komolyabb, 11 százalékkal nőtt az eladó lakóingatlanok száma, ugyanakkor az árak, ha minimálisan is, de 3 százalékkal 843 ezer forintra nőttek egy év alatt.

A Balaton északi partján 18 százalékkal, a déli parton 3 százalékkal nőtt a kínálat. Ezzel párhuzamosan az átlagos négyzetméterárak az északi oldalon található településeken 5 százalékkal nőttek egy év alatt, a déli parton 2 százalékkal csökkentek, ami stagnálásnak felel meg. A Balaton északi partján már a használt lakóingatlanok négyzetméterára is elérte az egymilliós átlagot.

A Tisza-tó fejlődése dinamikus és töretlen, mert az eladó lakóingatlanok kínálata 40 százalékkal, az átlagos négyzetméterárak pedig 6 százalékkal ugrottak meg az utóbbi egy évben. A Tisza-tó mellett ráadásul harmadannyiba kerülnek a nyaralók, mint a Balaton környékén.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek