4 hónapnál régebbi cikk

Fehérváron nem, de a környéken okozott károkat a viharos szél
·Hírekvihar·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
FMKI
Fehérváron nem, de a környéken okozott károkat a viharos szél
·Hírekvihar·Utolsó frissítés: undefined

A kedd esti szél vármegyeszerte okozott károkat. Letört ágakhoz, kidőlt fákhoz többször is riasztották a tűzoltókat, de családi házak, épületek is megrongálódtak a vihar miatt.

 A keddi viharos szél jócskán adott munkát a tűzoltóknak. A vármegyében összesen 40 bejelentés érkezett a Katasztrófavédelemhez. Legtöbbször kidőlt fák, letört ágak miatt riasztották őket, de épületek, lakóházak is megrongálódtak.

„Az erős szél megbontotta a móri uszoda lemezfedését. Iszkaszentgyörgyön két családi ház tetőszerkezete, és egy garázs teteje rongálódott meg. Ezek közül az egyik lakóházra egy fa dőlt, a másiknak pedig a zsindely fedését szakított fel a vihar. Sárkeszin egy hét méteres ecetfa dőlt egy családi ház garázsára. A fát a Székesfehérvári hivatásos és a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkéntesei motoros láncfűrésszel távolították el az épületről” - mondta az fmc.hu-nak Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Balinka és Mecsértelep között egy 10 méter magas nyárfa zárta el az utat. Csókakő közelében pedig egy 6 méter magas fa dőlt vasúti sínpályára. A legtöbb helyszínen az önkormányzati és hivatásos tűzoltók az önkéntes tűzoltó egyesületekkel együttműködve végezték a károk felszámolását egészen a késő éjszakai órákig. Székesfehérváron szerencsére komolyabb kár nem történt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek