Alaposan letarolta a vihar a Zichy ligetet
Alaposan letarolta a vihar a Zichy ligetet

Komoly pusztítást végzett a Zichy ligetben is a vasárnap esti vihar. A Városgondnokság munkatársai folyamatosan dolgoznak a leszakadt ágak összegyűjtésén.

„Sajnos a Zichy liget koros japánakác fáit sem kímélte az időjárás. A balesetveszélyes területeket lezártuk és összegyűjtjük a leszakadt ágakat a ligetben, a hangos munkát és a nagy ágak elszállítását pedig augusztus 20 után végezzük majd” – írja hétfő délelőtti posztjában Székesfehérvár Városgondnoksága. Egyben azt kérik a városlakóktól, hogy a Székesfehérvár applikáción vagy a honlapjukon található Hibabejelentőn keresztül jelezzék, ha leszakadt ágat látnak a környezetükben.

A szinte teljesen letarolt ligetről megdöbbentő fotókat is csatoltak a bejegyzéshez:

A teljes posztot az összes fotóval együtt itt lehet megnézni:

Közben Cser-Palkovics András ugyancsak a Facebookon jelentette be, hogy a tegnap esti vihar során szerencsére senki sem sérült meg. Székesfehérvár polgármestere az is közölte, hogy a Királyi Napok programjai folytatódnak.

Az egész bejegyzést itt lehet elolvasni:

A vihar vasárnap este csapott le a városra, romba döntve a Királyi Napok középkori díszleteinek jó részét, de az árusok sátrait sem kímélte az orkánerejű szél. A Belvárosban végzett pusztításról itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Durva fotók: ízekre szedte a vihar a belvárosi sátrakat és díszleteket

Alig maradt valami épen a Királyi Napok díszletéből Székesfehérvár belvárosában. A vihar pusztítása miatt lehet, hogy a hétfői programban is lesznek változások.

Borítókép: Facebook/Székesfehérvár Városgondnoksága
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek